Vágólapra másolva!
Második mérkőzésén 2-0-ra nyert Salt Lake City-i "névrokona", a Real Salt Lake ellen az Egyesült Államokban túrázó Real Madrid labdarúgócsapata. Negyedik, egyben utolsó fellépésén 4-1-re győzött a New York Red Bulls ellen az FC Barcelona, amely így két-két győzelemmel és döntetlennel zárta a vendégszereplést.

Eredmény:
Real Salt Lake (amerikai) - Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-1)
gól: Van Nistelrooy (45., 11-esből), Robinho (65.)
kiállítva: Harris (58., Salt Lake)

A királyi gárda első találatát a Manchester Unitedtől igazolt Ruud van Nistelrooy szerezte 11-esből, majd a holland gólpassza után a brazil Robinho növelte az előnyt. A spanyol együttes szerdán, túrája első állomásán 1-1-es döntetlent játszott a DC Uniteddel Seattle-ben.

Friss hír, hogy spanyol lapértesülések szerint a Real Madrid nagyon szeretné megszerezni Kakát, az AC Milan brazil válogatott labdarúgóját, akiért honfitársát, Ronaldót kínálja az olaszoknak. Az újságok szerint a 15 góljával a világbajnokságok történetének legeredményesebb játékosa címet kiérdemelt Ronaldo jól pótolhatná a Chelsea-hez igazolt ukrán Andrij Sevcsenkót a milánóiaknál, a holland Ruud van Nistelrooy érkezésével amúgy is elvesztette biztos helyét a királyi gárda kezdőcsapatában. Azt is kiemelik, hogy az új elnök, Ramon Calderon korábban megígérte a szurkolóknak, hogy Madridba csábítja Kakát.

Ronaldo szerződése még 2008-ig érvényes a Realnál, de már az előző szezonban is kacérkodott azzal, hogy visszatér Olaszországba, ahol a múltban már játszott, mégpedig az Internazionale színeiben. Kaká - akinek 2011-ig érvényes a kontraktusa - ezzel szemben éppen a közelmúltban jelentette ki, hogy nagyon jól érzi magát Milánóban, és nem gondolkodik a távozáson.

Eredmény:
New York Red Bulls (amerikai) - FC Barcelona (spanyol) 1-4 (1-1)
gól: Djorkaeff (38.), illetve Ronaldinho (13., 50., az elsőt 11-esből), Messi (61.), Saviola (87.)

A spanyol bajnok és BL-győztes katalán együttes a legjobb összeállításában utazott a tengerentúlra, így a brazil Ronaldinho, az argentin Lionel Messi mellett ott volt a keretben a kameruni Samuel Eto'o, a Juventustól érkezett olasz világbajnok Gianluca Zambrotta és a francia vb- és Eb-első Lilian Thuram, valamint a Chelsea-től igazolt izlandi Eidur Gudjohnsen is.

Korábbi eredmények:
Mexikóváros: Tigres (mexikói) - FC Barcelona 0-3 (0-1)
Los Angeles: Chivas Guadalajara (mexikói) - FC Barcelona 1-1 (0-0)
Houston: Ameriva (mexikói) - FC Barcelona 4-4 (3-1)

* * *

Egy másik spanyol sztárcsapathoz, a Valenciához kapcsolódó hír, hogy a klub kritizálása miatt a vezetők fegyelmi eljárást indítottak az argentin válogatott védő Roberto Ayala ellen. A 33 éves játékos azt vetette nyilvánosan az elöljárók - Juan Bautista Soler elnök és Amedeo Carboni sportigazgató - szemére, hogy a megbeszéltek ellenére nem ajánlottak neki szerződéshosszabbítást, azaz becsapták.

"A pályafutásom végéig itt akartam maradni, de ez az álom szertefoszlott, mert bizonyos emberek nem tartották be a szavukat. Ezek után kényszerűségből, de közöltem az illetékesekkel, hogy távozni akarok" - jelentette ki egy pénteki sajtótájékoztatón Ayala.

A vezetők az elhangzottakra reagálva azt mondták, hogy a futballistát jobban érdekli a pénz, mint a játék, és fegyelmi eljárást indítottak ellene. Ayalát, aki 2000-ben, az AC Milantól szerződött a kikötővárosi gárdához, a szezon végéig köti szerződés az egyesülethez.