Vágólapra másolva!
A 2006-2007-os futballidény a Szuperkupa-döntővel (Community Shield) megkezdődött Angliában is, a kupagyőztes Liverpool 2-1-re legyőzte a bajnok Chelsea-t Cardiffban.

A 9. percben szerzett vezetést a Liverpool, egy Chelsea-szöglet után Riise a saját 16-osánál kaparintotta meg a labdát, majd végigszáguldott a pályán, és 30 méterről lőtt, a labda pedig a bal alsóban kötött ki, Cudicini a Kékek kapusa alaposan mellényúlt, bár Terry takarta a kilátást.

A félidő végén egy nyári szerzemény egyenlített, Lampard ívelt Sevcsenko elé, a Milantól érkezett ukrán csatár előbb mellel megszelidítette a labdát, majd a bal alsó sarokba passzolt.

A második játékrészben Drogba próbálta meglepni egy emeléssel Reinát, aztán Sevcsenko tesztelte a spanyol kapus reflexeit, gól azonban csak a másik oldalon született, Bellamy adott be balról, középen pedig üresen emelkedett Crouch, aki 3 méterről bólintott a kapuba.

A folytatásban hiába igyekezett a Chelsea, egyenlítenie már nem sikerült, sőt Fábio Aurélio lövésénél Cudicini bravúrja mentette meg a harmadik góltól, így a Liverpool tizenötödször nyerte meg a Szuperkupát.

A Vörösökhöz kapcsolódó hír, hogy augusztus 22-én Kijevben rendezik meg az FC Liverpool-Maccabi Haifa Bajnokok Ligája-selejtezős párharc visszavágóját - döntött az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). Az UEFA korábban úgy határozott, az izraeli-libanoni válság miatt semleges helyszínen kell játszaniuk a kontinentális kupasorozatokban érdekelt izraeli együtteseknek. Az első, angliai találkozón a Liverpool nyert 2-1-re. A harmadik fordulós párharc tétje a főtáblára jutás.

angol Szuperkupa-döntő (Community Shield):
Liverpool - Chelsea 2-1 (1-1)
gól: Riise (9.), Crouch (80.), illetve Sevcsenko (43.)

***

Az angol másodosztályban a Crystal Palace harmadik találkozóját is megnyerte, és ezzel vezeti a tabellát. Clinton Morrison a 90. percben szerezte a győztes gólt a Leeds ellen, Király Gábor végigvédte a találkozót a Palace-ban, Torghelle Sándor nem jutott szóhoz.