Vágólapra másolva!
A West Bromwich Albion remekül kezdte a Championship múlt hétvégén rajtoló idényét, és ebben óriási szerepe volt Gera Zoltánnak, aki a szakemberek egybehangzó állítása szerint a Hull City és a Cardiff elleni találkozókon is csapata legjobbja volt. Az idény kezdete és az átigazolási időszak végének közeledte, valamint néhány közelmúltbeli nyilatkozat és sajtóhír ismét Gera Zoltán közeljövőbeli terveire irányította a figyelmet.

A válogatott labdarúgó szerint sokak számára talán nehezen érthető a helyzete, melyet lehetőségei szerint igyekszik pozitívan felfogni.

"Rengetegen kérdezik tőlem, hogy miként élem meg azt, hogy a másodosztályban kell szerepelnem, és mindenkinek csak azt mondhatom, hogy elég nehezen. Többször is elmondtam, hogy a Premier League-ben szeretnék futballozni, mert úgy gondolom, hogy a helyem van az angol első osztályban. Ebben a hitemben megerősít az is, hogy úgy tudom, több Premier League-klub is szívesen látna a soraiban. Természetesen elég nehéz feldolgozni egy ilyen szituációt, hiszen hiába játszanék én szívesen egy osztállyal feljebb, ha a klubom vezetői úgy döntenek, hogy semmiképpen sem engednek el.

Profi játékos vagyok, akinek fontos a klubja, a munkaadója, és aki ismer, az tudja, hogy a futball mennyire fontos nekem. Éppen ezért teljesen természetes, hogy minden mérkőzésen a lehető legtöbbet adom ki magamból. Minden meccsen a maximumot próbálom adni, ez eddig is így volt, és ezután is így lesz. Ettől még nem érzem jól magam a másodosztályban, ahol minden tekintetben rosszabbak a lehetőségeim, mint a Premier League-ben lennének."

Gera Zoltán beszélt is arról, hogy ebben a lelkiállapotban miként tud felkészülni, és koncentrálni csapata mérkőzéseire.

"Természetesen nem vagyok boldog ebben a helyzetben, de igyekszem mindent pozitívan felfogni, és fel sem merült bennem semmi olyan, hogy bármilyen negatív eszközzel harcoljak ez ellen, bármilyen trükkel megpróbáljam rábírni a vezetőket arra, hogy engedjenek el. Tudom, hogy lennének legális, és illegális lehetőségek arra, hogy megpróbáljam kikényszeríteni az eladásomat, de ez nem az én stílusom. Azt hiszem az elmúlt két forduló bebizonyította, hogy miként gondolkodom. Nyíltan elmondtam minden érdekeltnek, hogy menni akarok, pontosan tudják, hogy elvágyódom innen, ennek tudatában hozták meg azt a döntést, hogy nem engednek el. Ezt tudomásul veszem, és teszem tovább a dolgomat, de azt senki nem várhatja el tőlem, hogy elégedett legyek a helyzetemmel. Szerintem nincs olyan labdarúgó, akit ha a Premier League-csapatai hívnak, legyint, és azt mondja, hogy jó nekem a Championship-ben. Ezt én sem tudom megtenni, de nagyon bízom benne, hogy a lehető legrövidebb időn belül ismét az első osztályban léphetek majd pályára."