Vágólapra másolva!
A DVSC Futball Szervező Zrt. rendkívüli igazgatósági ülésén elfogadta Supka Attila vezetőedző lemondását és az új tréner kinevezéséig ideiglenesen a pályaedző Herczeg Andrást és a kapusedző Mező Józsefet bízta meg a csapat felkészítésével. Supka hétfő este írásban jelezte a vezetőségnek távozási szándékát.

"A sportnapilapban olyan cikk jelent meg a csapattal és velem kapcsolatban, amely után nem tudtam folytatni a munkát Debrecenben" - mondta Supka. "Szima Gábor, a futballcsapatot működtető Zrt. elnöke az egész magyar edzői kar hozzáértését megkérdőjelezte és több olyan dolgot mondott, melyeket nem tudok elfogadni, és ami után lehetetlenné vált a további közös munka. Nem igaz, hogy Jámbor László erőnléti edző debreceni munkája során nem voltak kondicionális gondjaink és azzal sem értek egyet, hogy a Rabotnicki elleni BL-selejtezőre nem készültünk fel megfelelően, más kérdés, hogy az eredmény nem úgy alakult, ahogy szerettük volna."

Supka hozzátette: egyelőre pihenni szeretne, ezért hazaköltözik Sopronba. "Sehol nem fogok bejelentkezni és ajánlgatni magam. Ha kipihentem magam, utána szívesen dolgoznék itthon vagy külföldön, Békéscsabán a bentmaradásért küzdöttünk, Debrecenben a bajnoki cím megszerzése volt a cél, úgy érzem, sehol nem okoztam csalódást."

A Debrecen vasárnap gól nélküli döntetlent játszott az újonc Paks otthonában, míg a Borsodi Liga nyitókörében hazai pályán 2-1-re verte a Pécset. A Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a csapat a debreceni 1-1 után múlt szerdán 4-1-re kikapott a macedón Rabotnicki Skopjétól, így búcsúzott.

A kiesés felszínre hozta a klubon belüli nézetkülönbségeket is: Szima Gábor, a futballcsapatot működtető Zrt. elnöke nyílt kritikát fogalmazott meg Supka Attilával és a szakmai stábbal szemben, bár az edzőváltás lehetőségét kategorikusan kizárta. A tréner azonban nehezményezte a kritikát, és a távozás mellett döntött.

"Váratlanul ért minket Attila döntése, én hétfőn értesültem róla, amikor találkozót kért tőlem és átadta nekem azt levelet, melyben tájékoztat a döntéséről" - mondta Szilágyi Sándor, a DVSC Futball Szervező Zrt. cégvezetője. "A klub történetének legsikeresebb szakvezetője távozik tőlünk egyik pillanatról a másikra. A sikerek következtében egyre komolyabb elvárások fogalmazódtak meg a csapattal és az edzővel szemben a szurkolók és a vezetőség részéről. Ez hatalmas nyomást jelent, amit nem mindenki tud egyformán elviselni. A Rabotnicki elleni kiesés hatalmas pofon volt, de emiatt Attilának nem kellett volna mennie, hiszen ebből a hullámvölgyből is ki tudtunk volna jönni, ahogy az előző idényben is reménytelennek tűnő helyzetből álltunk talpra, és lettünk bajnokok."

Szilágyi hozzátette: egyelőre nincs jelöltjük Supka helyére, de bízik benne, hogy a kéthetes bajnoki szünet alatt sikerül megtalálni az új szakembert. "Herczeg András és Mező József az átmeneti időszakban maximálisan el tudják végeztetni a csapattal a szükséges munkát. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy magyar vagy külföldi szakember irányítja majd az együttest."

Supka 2004 novemberétől irányította Debrecenben a szakmai munkát, vezetésével a csapat két egymást követő évben megnyerte a bajnokságot. Korábban egyetlen szakvezető sem lett aranyérmes az NB I-ben a hajdúsági együttessel.