Vágólapra másolva!
Brit sajtóértesülések szerint Franck Ribery, az Olympique Marseille labdarúgója napokon belül aláírhat a Premier League-ben szereplő Arsenal együtteséhez. A The Guardian című napilap Bruno Heiderscheid, a futballista ügynökére hivatkozva jelentette be a hírt. Az észak-londoni klub várhatóan 13,5 millió fontot fizet a válogatott szélsőért.

Ribery, aki egy hete még azt mondta, hogy hiába csábítják marad, mert nagyon kedveli a klubot, a szurkolókat és az embereket, májusban mutatkozott be a nemzeti csapatban, és a vb-n az ezüstérmes gárda egyik legjobbja volt.

Per Mertesacker, a német válogatott világbajnoki bronzérmes hátvédje viszont már aláírta új szerződését: a Hannover 96 együttesétől négy évre a Werder Bremenhez igazolt. A brémai klub 5 millió eurót fizetett a hannoveri egyesületnek a 21 éves futballistáért, ezen felül pedig átadta a szintén a védelemben bevethető Frank Fahrenhorstot.

Jürgen Klinsmann kapitánykodása alatt Mertesacker alapemberré vált a nemzeti együtesben, a vb-n a nyitómeccstől az elődöntőig a németek valamennyi mérkőzésén végig a pályán volt, csupán a bronzmérkőzést volt kénytelen kihagyni saroksérülése miatt.

Szabics Imre, a magyar válogatott csatára szintén aláírta szerződését a Bundesliga élvonalában szereplő FSV Mainz 05 labdarúgóklubhoz. Az 1. FC Kölntől érkező, 25 éves magyar futballista 2008-ig kötelezte el magát - plusz 1 éves opcióval -, és szerdán már Jürgen Klopp együttesével edz. Szabicsért 250 ezer eurót (68,75 millió forint) fizet új egyesülete a kölnieknek.