Vágólapra másolva!
A DVSC-TEVA a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján 4-1-es vereséget szenvedett a macedón Rabotnicki Skopje otthonában, és elbúcsúzott a kupasorozattól. A Rabotnicki a debreceni 1-1 után 5-2-es összesítéssel jutott tovább.

BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Rabotnicki Skopje (macedón) - DVSC-TEVA 4-1 (3-1)
Szkopje, 8000 néző
vezette: Skomina (szlovén)
Rabotnicki: Pacovski - Karcev, Weiss, Jovanovski, Jeremic (Lazarovski, 70.) - Trajcov, Ignatov (Stojanov,72.), Nedzipi, Carlos - Stankovski (Velkovski, 60.), Pejcic
DVSC: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Komlósi, Halmosi - Dombi, Vukmir (Virág, 80.), Sándor T. (Kiss Z., a szünetben), Dzsudzsák - Bogdanovic (Szatmári, a szünetben), Sidibe
gól: Nedzipi (21.), Pejcic (35.), Trajcov (41.), Carlos (55.), illetve Sidibe (19.)
kiállítva: Halmosi (42.), Sidibe (49.)
sárga lap: Jeremic (26.), illetve Bernáth (17.), Halmosi (23., 42.), Dzsudzsák (45.)
továbbjutott: Rabotnicki Skopje, 5-2-vel

19. perc: Bodanovic beadása után Sidibe 6 méterről a hálóba fejelte a labdát (0-1).

21. perc: Nedzipi 22 méterről a jobb felső sarokba bombázott (1-1).

35. perc: Pejcic lépett ki a magyar védők közül és a kapujából kifutó Csernyánszki mellett a kapuba továbbította a labdát (2-1).

41. perc: Trajcov ugrott ki a lesre játszó védők között és nem hagyta ki a ziccert (3-1).

42. perc: Halmosi visszahúzta Carlost, amiért sárga lapot kapott, s mivel volt már egy figyelmeztetése, el kellett hagynia a pályát.

49. perc: Sidibe nyújtott lábbal belecsúsott Jeremicbe, amiért a játékvezető kiállította.

55. perc: Pejcic passzával Carlos lépett ki és 11 méterről a hálóba lőtte a labdát (4-1).

Aktívabban kezdtek a debreceniek, az első negyedórában irányították a játékot és a 19. percben a vezetést is megszerezték. A hazaiak azonban két perc múlva egyenlítettek és ettől kezdve az ő akaratuk érvényesült. Óriási fölénybe kerültek, két góljuk mellett további veszélyes helyzeteket dolgoztak ki, ráadásul Halmosit a 42. percben kiállította a játékvezető, ezzel gyakorlatilag 45 perc után kilátástalan helyzetbe került a magyar bajnok.

A második játékrészben tíz perc alatt maradék reményét is elveszítette a magyar gárda, előbb Sidibe kiállítása majd Carlos találata mindent eldöntött, a hátralévő időben a macedónok magabiztosan megőrizték előnyüket.

Supka Attila, a debreceniek vezetőedzője: "Úgy indult a találkozó, ahogy terveztük, a vezetés után szerettük volna lassítani a játékot, az viszont nem szerepelt a terveink között, hogy azonnal egyenlít az ellenfél. Ez volt a fordulópont, teljesen megzavart minket ez a gól, utána ugyanazokat a hibákat követtük el, mint Debrecenben, nem szűkítettük le megfelelően a területeket. Ehhez jött Halmosi jogos kiállítása, a játékos sajnos nagyon fegyelmezetlen volt. Ugyanakkor Sidibe szabályosan, becsúszva szerelt, az eset pont a kispadunk előtt történt, ő egyáltalán nem érdemelt piros lapot. Kettős emberhátrányban már nem volt esélyünk talpra állni, borzasztóan sajnáljuk, hogy így alakult."