Vágólapra másolva!
Az Intertotó-kupa selejtezőjének első mérkőzésén a Sopron hazai pályán játszott 3-3-as döntetlent a török Kayserispor ellen. A magyarok az első félidei gyenge játékuk eredményeként kétgólos hátránnyal fordultak, majd a folytatásban feljavultak, és bár Ivankov ügyetlenkedése is kellett az egyenlítéshez, végül a győzelmet is megszerezhette volna Selymes Tibor együttese.

Intertotó-kupa, selejtező:
FC Sopron - Kayserispor (török) 3-3 (0-2)
Sopron, 2000 néző
v.: Zaharov
Sopron: Rabóczki - Omei, Bagoly, Radu, Ibric (Sira, 82.) - Sifter, Horváth A., Ianc (Korudiev, 46.), Demjén - Feczesin, Cigan (Ivancsics, 63.)
Kayserispor: Ivankov - Sadikov, Toscali, Johnson, Ceylan - Topuz, Basdag, Kavianpur (Arszlan, 79.), Bölükbasi (Oktay, 88.) - Akagündüz (Parlak, 94.), Ünal
gól: Feczesin (47.), Korudiev (66.), Ibric (71.), illetve Ünal (37. -11-esből, 45.), Topaz (57.),
sárga lap: Bagoly (28.), Sifter (29.), Rabóczki (37.), Horváth A. (67.), illetve Basdag (32.), Ceylan (71.)

2. perc: Bal oldali beadás után Topuz tette le a labdát Ünal elé, aki a tizenhatoson belül nagy helyzetben kihagyta a lehetőséget.

12. perc: Akagündüz lépett ki jó labdával a soproni védők közül, de lövését Rabóczki védte, a kipattanót pedig a török játékos az oldalhálóba rúgta.

20. perc: Demjén végezhetett el szabadrúgást az alapvonal közeléből, de Bagoly fejese elkerülte a kaput.

37. perc: Topuz tört be a büntetőterületre, majd eljátszotta, hogy Rabóczki elütötte, az orosz játékvezető pedig meglepetésre tizenegyest ítélt. A büntetőt Ünal magabiztosan lőtte a hálóba (0-1).

45. perc: Ezúttal Ünal lépett ki a hazai védők közül, majd a kapus mellett is elhúzva gurította a kapuba a labdát (0-2).

47. perc: Demjén jobb oldali beadását a középen jól érkező Feczesin fejelte a vendégek hálójába (1-2).

57. perc: Horváth András távoli bombáját védte Ivankov.

59. perc: Ünal visszagurítását Topaz 20 méterről hatalmas erővel vágta a soproni kapuba (1-3).

66. perc: Demjén csapott be két védőt a jobb oldalon, majd az alapvonalról visszagurított labdát Korudiev lőtte Ivankov hálójába (2-3).

71. perc: Potyagóllal egyenlített a Sopron: Horváth András középre ívelését Ibric megcsúsztatta, ami Ivankov kezéből kicsúszott és a kapuba gurult (3-3).

86. perc: Soproni szöglet után a röviden felszabadított labdát Horváth András küldte kapura, de a kapus védett.

Nagy lendülettel kezdte a találkozót a török együttes, de vagy rosszul céloztak a vendégek, vagy Rabóczki mentett bravúrral ebben az időszakban. A félidő közepén feljött a Sopron, és kiegyenlített lett a küzdelem, ám az utolsó tíz percben előbb egy jogtalan büntetővel, majd egy szép kontrából is gólt szereztek a törökök, így kétgólos hátránnyal vonult az öltözőbe a hazai gárda.

A szünet után gyors góllal nyitott Selymes Tibor együttese, majd Topaz növelte csapata előnyét ismét két gólra. Ezután a Sopron felpörgette a játékát, és ennek köszönhetően előbb Korudiev, majd Ivankov közreműködésével kiegyenlítettek a hazaiak. Az utolsó percekben kapuja elé szegezte ellenfelét a magyar gárda, de újabb gólt nem sikerült elérniük, így döntetlennel végződött a találkozó.

Mobilpress