Vágólapra másolva!
A bajnokság kezdete előtt egy szurkoló számára nincs is fontosabb, mint azt megtudni, hogy kedvenc csapata mikor és hol lép pályára az új szezon folyamán. Nem csoda, hogy néhány évvel ezelőtt Skóciában a Rangers FC drukkerei alig várták a klubújság augusztusi számát, amelyben a szokásos híreken kívül egy nagy posztert is beígértek a szerkesztők, amin elméletben a Rangers sorsolása lett volna olvasható.

A drukkerek el is kapkodták a kiadványt, azonban az olvasgatás közben kellemetlen meglepetés érte őket: a kilencedik oldaltól kezdve nem kedvenc együttesük, hanem az ősi riválisról, a Celtic FC-ről szóló információkat találtak. Mint kiderült, ugyanaz a nyomda készíti a Rangers Newst és a Celtic View-t, a másik együttes klubújságát is, és a két anyag valahogyan összekeveredett.

"A feleségem, Josie vette meg az újságot, mert tudta, hogy a sorsolásra mindenképpen szükségem van. El is kezdtem olvasni a lapot, de egyszer csak azt vettem észre, hogy a Celtic a téma. A kilencedik és az 56. oldal között csak a Keltákról lehetett olvasni, és ami még szörnyűbb, a sorsolásunkat sem tudtam meg: a poszteren is a Celtic volt látható. Most többet tudok a rivális felkészüléséről, mint a sajátunkról" - háborgott a Rangers egyik bérletese, Kenny Knotts, aki egyébként pékként keresi a kenyerét.

"A barátaim között vannak Celtic-drukkerek, szóval jót nevettünk a dolgon, de a nyomdánál már nem voltak ilyen boldogok, amikor a feleségem felhívta őket a hiba miatt" - folytatta a drukker. Mint kiderült, mire észrevették a tévedést, és le akarták szedetni az újságot a standokról, addigra már csak tíz darab maradt a Rangers szurkolói boltjában.

Szerencsére a drukkerek megpróbálták könnyedén felfogni a dolgot, mint a Rangers hivatalos rajongói klubjának elnöke, John McMillan kijelentette: "Tudtuk, hogy a két klub kapcsolata az utóbbi időben javult valamelyest, de erre azért nem számítottunk".