Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-döntős Arsenal 3-0-ra nyert a sereghajtó Sunderland otthonában, míg a West Bromwich Albion vendéglátóként szenvedett egygólos vereséget a West Ham Unitedtől a labdarúgó Premier League 37. fordulójának hétfői játéknapján. A 36. fordulóból elhalasztott - és hétfő este pótolt - találkozón a Manchester United gól nélküli döntetlent játszott a Middlesbrough-val.

A Sunderland már régen elbúcsúzott az élvonaltól, ám az Arsenal számára fontos volt a hétfői meccs, hiszen a pirosmezes londoni csapat még utolérheti a negyedik helyezett Tottenhamet. Erre azért lenne szüksége Arsene Wenger társulatának, mert egy esetleges BL-döntőbeli vereség (május 17-én Párizsban az FC Barcelona lesz az ellenfél) esetén csak a Spurs megelőzésével vívhatja ki a BL-indulás jogát. A Tottenham előnye négy pont az Arsenallal szemben, ám Thierry Henryék egy meccsel kevesebbet játszottak városi riválisuknál.

A West Bromwich Albionnak nem sikerült szépen búcsúznia a Premier League-meccset 2006-ban utoljára látó Hawthorns közönségétől, hiszen a birminghami együttes 1-0-ra kikapott a West Ham Unitedtől. Gera Zoltán végig a pályán volt, ám a magyar légiós sem tudta pont(ok)hoz segíteni együttesét.

A Manchester United saját pályáján sem tudta legyőzni a Middlesbrough csapatát, pedig Ruud van Nistelrooy a 65. percben 11-est végezhetett el, ám a holland gólvágó hibázott, így végül csak egy pontot szerzett Sir Alex Ferguson együttese. Mindez azért "veszélyes", mert az FC Liverpool ott lóg a Vörös Ördögök nyakán, és az utolsó fordulóban még megelőzheti az ősi rivális szomszédvárat. Az utolsó körben Sami Hyppiäék a Portsmouth stadionjába látogatnak, míg a MU-n a Charlton próbál majd kifogni idegenben.

Premier League, 37. forduló:
Sunderland - Arsenal 0-3 (0-3)
gól:
Collins (28., öngól), Fabregas (40.), Henry (43.)

West Bromwich Albion - West Ham United 0-1 (0-1)
Birmingham, The Hawthorns, 24 462 néző
v.: G. Poll
West Brom: Kuszczak - Albrechtsen, C. Davies, P. Robinson, Wallwork, Watson, Greening, Quashie, Ellington, Gera, Kanu.
West Ham: Hislop - Dailly (Konchesky, 73.), Gabbidon, Ward, Fletcher, Newton, Reid, Reo-Coker, Scaloni, Ashton (Sheringham, 23.), Zamora (Harewood, 71.).
gól: Reo-Coker (43.)

A 36. forduló hétfőn pótolt mérkőzésén:
Manchester United - Middlesbrough 0-0

Kedden a 36. fordulóból elhalasztott Blackburn-Chelsea találkozóra kerül sor.

Egyre közelebb a BL-hez a Tottenham/sport/focivilag/20060430nemcsokkent.html?pIdx=2