Vágólapra másolva!
A hétközi Bajnokok Ligája-fellépésén a Real Madridot idegenben oktató Arsenalnak a Premier League-ben újabb fájó kudarccal kellett szembesülnie, miután 1-0-s vereséget szenvedett az immáron a nemzetközi kupaszereplést érő helyeket ostromló Blackburn vendégeként. A Chelsea éppen ellentétes utat jár be, hiszen a szerdai BL-kudarcot a Portsmouth elleni győzelemmel igyekeztek feledtetni Jose Mourinho tanítványai. A kiesés elkerüléséért harcoló Birmingham City kulcsfontosságú három ponthoz jutott a sereghajtó Sunderland legyőzésével.

A Bajnokok Ligájában parádézik az idei szezonban az Arsenal, a Premier League-ben azonban jó tíz éve nem volt ilyen pocsék szezonjuk az Ágyúsoknak. A vártnál gyengébb bajnoki szereplést egyelőre a legrangosabb európai kupában kompenzálja a Wenger-banda, amire egyre inkább szüksége van, már csak azért is, mert nem kizárt, hogy a következő szezonbeli BL-szereplést csak az idei trófea megnyerésével tudják kivívni Henryék.

A szombati blackburni vereség azt jelentette a londoniak számára, hogy megelőzte őket a walesi Csank János, Mark Hughes edzősége alatt egyértelműen markáns csapattá váló Rovers, ráadásul ha az elhalasztott meccsen nem kap ki a MU-tól, akkor a West Ham is megteheti ugyanezt. És hogy miért walesi Csank János? Hazája egykori szövetségi kapitánya a válogatott kispadját hagyta ott jó másfél éve a Blackburn menedzseri tisztéért, és az erős játékosállományúnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető kék-fehér alakulatból nagyszerű csapatot kovácsolva immáron a legjobbakat szorongatja.

Az egykori válogatott tank, Emile Heskey góljával győzte le a Birmingham City a sereghajtó Sunderlandet, ennek köszönhetően Steve Bruce együttese nem szakadt le reménytelenül a vasárnapi kiesés rangadó két résztvevőjétől, a West Bromtól és a Middlesbroughtól.

A Newcastle-nek már megérte visszacsábítani az Aston Villától a St. James's Park perui kedvencét, Nolberto Solanót, hiszen a csupaszív dél-amerikai középpályás gyakorlatilag egymaga verte meg a pocsék szezonkezdet után már-már európai kupaszereplést érő helyezésben reménykedő Evertont. A Szarkák ezzel meg is előzték a Stolverkosokat, és öt pontra megközelítették a hatodik helyen álló Arsenalt.

Premier League, 27. forduló:
Birmingham City - Sunderland 1-0 (1-0)
gól:
Heskey (39.)

Blackburn Rovers - Arsenal 1-0 (1-0)
gól:
Pedersen (18.)

Charlton Athletic - Aston Villa 0-0

Chelsea - Portsmouth 2-0 (0-0)
gól:
Lampard (65.), Robben (78.)

Newcastle United - Everton 2-0 (0-0)
gól:
Solano (64., 76.)

Gera még nem játszhat a Boro ellenhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20060224topliga.html?pIdx=2