Vágólapra másolva!
Az amatőr bajnokságokban szinte minden országban találhatóak olyan csapatok, amelyeket meglehetősen furcsa közös vonás hozott össze. A baráti társaságok mellett a magyar alacsonyabb osztályban például már néhány évvel ezelőtt szerepelt egy Celtic névre hallgató együttest, amelyet Magyarországon élő skótok alkottak.

Néhány esztendeje még szokatlanabb volt a közös nevező az angol Village Manchester FC-nél, ezen együttes focistái ugyanis - három kivételével - homoszexuálisak voltak. Mint a csapatkapitány és középcsatár, Anthony Baker elmondta, ez egyáltalán nem számított követelménynek a klubnál, csak valahogy így alakult a dolog.

A klub akkor nyert felvételt a helyi amatőr bajnokságba, de Baker szerint nem akarták nagydobra verni szexuális szokásaikat: "Az ellenfelek között jó néhány olyan játékos is akad, akik eltöltöttek a börtönben kisebb-nagyobb időt, és lehet, hogy nem szimpatizálnak a melegekkel" - fejtette ki a csapatkapitány, aki azért igyekezett minden alkalmat kihasználni, hogy felhívja csapatára a figyelmet.

Saját bevallása szerint például azt is fontolgatta, hogy felkéri edzőnek a Manchester United egykori francia sztárját, Eric Cantonát.