Vágólapra másolva!
Hétfőn este két mérkőzést rendeztek a futsal Magyar Kupa elődöntőjében, és mindkét találkozó 5-2-es végeredményt hozott. A Gödöllő hazai pályán - az idény eddigi legjobb meccsén, közel telt ház előtt - nyert a Cső-Montage ellen, így ebben a párharcban még bármi megtörténhet a jövő szerdai visszavágón, a Colorspectrum Aramis fináléba kerülése viszont borítékolható, a címvédő ugyanis idegenben verte a Berek-Rolád Miskolcot.

Futsal Magyar Kupa, elődöntő:
Gödöllői Futsal Klub - Cső-Montage BFC 5-2 (2-0) (videoösszefoglaló)
Gödöllő, Egyetemi Sportcsarnok, 650 néző
vezette: Forgács Ákos, Török Károly, Vámos Tamás
Gödöllő: Tóth Gy. - Tóth Sz., Lódi, Madarász, Gyurcsányi. Csere: Szente, Simonyi, Takó, Berkes, Szűcs, Jackes, Ács. Edző: Kis János.
Cső-Montage: Reveland - Tóth M., Csák, Szimcsák, Mezőfalvi II. Csere: Jenei, Mezőfalvi I., Nyáry, Szalay, Jávor, Somogyi, Márkus. Játékosedző: Jávor István.
gól: Gyurcsányi (2), Tóth Sz., Szente, Madarász, illetve Tóth M., Csák
sárga lap: Nyáry, Szimcsák
piros lap: Jávor (31.), Reveland (40.)

Háromhetes eltiltása után visszatért a Bikák közé Lódi Tamás, viszont Baranyai Pál sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a hétfői mérkőzést. A Cső-Montage-ban mindenki a "fedélzeten" volt.

A két csapat játékosállományát tekintve a hazaiakat tartotta mindenki a meccs esélyesének. Az elődöntő elején többet és veszélyesebben is támadott a Gödöllő, de a vendég kékek ellentámadásai rendre gólt ígérő lövésekkel fejeződtek be.

Jávor István jól megszervezte csapata védekezését, látszott, hogy kontratámadásokra rendezkedtek be a hazaiak. Tóth Szabolcs, majd Szente Tamás lőtt szépségdíjas gólt, így 2-0-val fordultak a csapatok. Az első játékrészben gyorsabban játszottak a hazaiak s ez az eredményben is megmutatkozott.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor egy újabb szép támadás végén Madarász János háromra növelte a Bikák előnyét. A 28. percben Tóth Miklós cseleivel megszédítette az egész hazai védelmet, és ezután nem okozott neki problémát a gólszerzés sem (3-1). Jávor István a 31. percben könyökkel sérülést okozott Madarásznak, s ezért Forgács játékvezető kiállította a játékosedzőt.

A Cső-Montage kivédekezte az emberhátrányt, de nem sokkal utána Gyurcsányi Zsolt is betalált az egyébként jól védő Reveland Zoltán kapujába (4-1). A XI. kerületiek még ekkor sem adták fel a meccset: egy labdaszerzés után Csák Zoltán lőtt fordulásból gólt (4-2), azaz újra kétgólosra csökkent a vendéglátók előnye.

A befejezés előtt pár perccel érkezett el a sorsdöntő pillanat. Ekkor három vendégjátékos vihette a labdát Tóth Gyula kapujára, amikor a hálóőr gondolt egy merészet, és kapujából kifutva becsúszott egy rossz ütemű átadásba, így rögtön a hazaiak kerültek a másik oldalon létszámfölénybe. Gyurcsányi Zsolt ki is használta a nem várt lehetőséget, így 4-3 helyett 5-2-re módosult az állás.

Nem sokkal később 10 méteres büntetőt is lőhettek a Bikák, ám előtte Reveland Zoltán megsértette a játékvezetőt, ezért neki is idő előtt kellett elhagynia a játékteret. A helyére beállt Márkus Ákos "kinézte" a kapuból Madarász lövését.

A mérkőzést talán jól jellemzi, amit Kárász István, a Colorspectrum Aramis szervező titkára mondott a futsal.hu-nak a mérkőzés után: "A legnagyobb hibát az időmérő játékvezető, Vámos Tamás követte el - kétszer húsz perc után lefújta a mérkőzést. Még elnéztem volna ezt a meccset vagy egy órán át."

Futsal Magyar Kupa, elődöntő:
Berek-Rolád Miskolc - Colorspectrum Aramis 2-5 (0-1)
Miskolc, Zrínyi Ilona Gimnázium, 100 néző
vezette: Berta László, Márton Zsolt, Perepatics Lilla
Miskolc: Valkányi - Lasztóczi, Dobondi, Monyók, Lénárt I. Csere: Pallai, Lénárt G., Szabó J., Debreceni, Dőri Szabó. Edző: Zupkó Mihály.
Aramis: Komáromi - Nagy G., Frank T., Szabó Z., Kőrösi. Csere: Munkácsi, Sivák, Fogarasi, Mersich, Mészáros, Frank P., Magyar. Mb. játékosedző: Nagy Gábor.
gól: Frank T. (2), Szabó Z. (2), Fogarasi, illetve Dobondi, Lasztóczi
sárga lap: Szabó J., Dobondi

A vendégeknél két sérült is akadt: Camin és Csernai nem tudta vállalni a játékot. Jó iramú első félidő után csak minimális volt a kupa címvédőjének az előnye. A Berek-Rolád végig jól állta a sarat, amit jól mutat, hogy a vendégcsapat az utolsó percben szerezte a győzelmét biztossá tévő két gólját.

A sportág szerelmesei ezentúl a Sport Klub televízión is láthatnak futsalt hetente többször is: legközelebb szerdán, szombaton és vasárnap.