Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya a fegyelmet tartja a siker első számú feltételének, és mint mondta, ennek szellemében fog tevékenykedni új csapatánál, a brazil Atletico Paranaensénél.

A Parana állambeli bajnokságban jelenleg negyedik helyen álló, és a nemzeti bajnoki címre törő csapat irányítását hétfőn vette át a korábbi 150-szeres német válogatott labdarúgó, aki a közös munka kezdetén tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: tisztában van azzal, hogy a brazil futballisták rendkívül kreatívak, de fegyelemre, szervezettségre mindenképpen szükség van.

A tréner úgy látja, a német és a brazil labdarúgás erősségeinek ötvözésével komoly eredmények elérésére lehet képes a csapat. "Alapvetően a támadó futball híve vagyok. Úgy vélem, nagy erőket kell mozgósítani a helyzetek kialakítása érdekében, de ha elveszítjük a labdát, mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből" - fogalmazott Matthäus.

Egyesek ugyanakkor kétségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a német edző képes lesz-e majd megoldani a kulturális különbözőségből és a portugál nyelv ismeretének hiányából adódó nehézségeket. Matthäus az első német edző a brazil labdarúgás élvonalában.

"Természetesen én is mindig tanulok valamit és folyamatosan fejlődök. A feladat nagy kihívás számomra, az ilyen munkát pedig különösen szeretem" - reagált a felvetésre.

Matthäus magyarországi szerződése december 31-én járt le, új kontraktusa az év végéig szól Brazíliában.