Vágólapra másolva!
Gera Zoltán visszafogottan értékelte a 2008-as labdarúgó Eb selejtezők csoportbeosztásának magyar vonatkozású híreit. A válogatott csapatkapitánya szerint az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy nincs különösebb értelme előre elméleteket gyártani.

"Sokan esnek abba a hibába, hogy minden új sorozat előtt megpróbálják azt elemezni, hogy miért kerültünk könnyű csoportba. Sokszor kiderült már, hogy ránézésre könnyű csoportokban is elvérezhetnek sztárcsapatok is, a mi válogatottunk pedig ugye nem számít annak. Szerintem most sincs okunk örömre és számolgatni sincs sok értelme. Az elmúlt időszakban megtanulhattuk, hogy mindig csak a következő mérkőzéssel, az előttünk álló ellenféllel szabad foglalkoznunk, az aktuális feladatot kell megoldanunk. Felesleges számolgatni, hogy mire lehetünk képesek Isztambulban, vagy Athénban, ha mondjuk ott van egy meccs előtte Moldáviában, vagy itthon Málta ellen, amit még nem oldottunk meg, nem nyertünk meg."

"A mi válogatottunk csak akkor lehet sikeres, ha mindenki a legtöbbet adja, ha sokat és szerényen dolgozunk, s minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy nyerni akarunk. Azt hiszem mi magyarok egyetlen csoportra, vagy ellenfélre sem mondhatjuk, hogy könnyű, de ma már talán egyetlen európai csapat sem mehet biztosra senki ellen."

"A mostani csoportunkban ott van az Európa-bajnok görög csapat, és az a török válogatott, amelyik nemrég még vb-bronzérmet nyert. Mindkét ország csapatai jól teljesítenek a nemzetközi kupákban, rendre ott vannak a BL-ben, ami pontosan mutatja az erejüket. A norvégok is előttünk járnak, elég, ha csak arra gondolunk, hogy a vb-pótselejtezőkön a csehek ellen buktak el. Szóval a csoportban olyan csapatok vannak, melyeket tisztelnünk kell, de amelyek persze legyőzhetőek, ha jó csapatunk van, és minden körülmény tökéletesen jön össze számunkra. Szerintem esélylatolgatás helyett azzal kell foglalkoznunk, hogy a selejtezők idején a lehető legjobb magyar csapat léphessen pályára."