Vágólapra másolva!
Furulyás János elnök a Ferencvárosi Torna Club csütörtöki elnökségi ülésén bejelentette lemondását, és egyben jelezte, hogy nem kíván részt venni a hétfői közgyűlésen.

"A Ferencvárosi Torna Club elnöksége mai ülésén második alkalommal tárgyalt a 2006. január 30-ra kitűzött tisztújító küldöttgyűlés előkészítéséről. A mai elnökségi ülésen Furulyás János bejelentette lemondását az FTC elnöki tisztéről, s jelezte az elnökség tagjainak, hogy a hétfői küldöttgyűlésen már nem kíván részt venni" - áll a klub közleményében.

"Már májusban jeleztem, hogy a lejáró elnöki mandátumomat nem kívánom meghosszabbítani" - mondta a távozó vezető. "Ilyen körülmények között annak sem lett volna értelme, hogy részt vegyek a klub közgyűlésén. Az okokról egyelőre nem szeretnék beszélni."

Furulyás az elnöke a labdarúgócsapatot működtető Rt-nek is. "Ettől a tisztségtől egyelőre nem váltam meg. Az Rt-nek, amíg a részvényei nem találnak gazdára, a Ferencváros a többségi tulajdonosa. Itteni jövőmről az Rt. közgyűlésének kell döntenie." Furulyás megbízatása január 31-én járt volna le. Az elnököt az utóbbi időben rengeteg támadás érte a klub anyagi helyzetével és a labdarúgócsapat gyenge szereplésével kapcsolatban.

Utódjaként többek között felmerült Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség kommunikációs vezetőjének, Sugár Andrásnak, a Westel volt vezetőjének, Jakabházy László egyetemi docensnek és Papp Albertnek, a vízilabda-szakosztály volt elnökének neve.

A klub számára létfontosságú az Üllői úti hat plusz kéthektáros, állami tulajdonú terület értékesítése, de az egyetlen befektetőjelölt ajánlatát még nem fogadta el a Kincstári Vagyoni Igazgatóság.

Maglódi Lajos elnökségi tag, a Ferencváros kézilabda-szakosztályának ügyvezetője azt mondta: pénteken volt egy megbeszélés, melyen az is szóba került, hogy esetleg csak májusig választanak vezetőt a Ferencváros élére. "Több lehetőség is felmerült, elképzelhető, hogy májusig, az évi rendes közgyűlésig választunk elnököt. Ugyanakkor, ha sikerül megfelelő jelöltet találni, akkor hosszabb távra is meg lehet bízni az irányítással. Előtte azonban elnökséget kell választani, mert valamennyi elnökségi tagnak lejár a mandátuma" - mondta Maglódi.

Maglódi úgy véli, egyelőre nincs jelentősége annak, hogy a közgyűlésig ki tekinthető a Ferencváros elnökének. "Ezt most nem tudom megmondani, de a hétvégén nem kell a klub életével kapcsolatos fontos döntést hozni, a hétfői közgyűlésen pedig sok mindent tisztázhatunk. Egyelőre annyi biztos, hogy a tanácskozás levezető elnöke Kácsor Attila, gazdasági igazgató lesz."