Vágólapra másolva!

Eto'o triplával nyitott az Afrika-kupán

Az FC Barcelona sztárja, Samuel Eto'o mesterhármassal kezdett az Egyiptomban zajló labdarúgó Afrika-kupán, ezzel Kamerun magabiztosan, 3-1-re verte Angola együttesét a B csoport első mérkőzésén. A világbajnoki résztvevő Elefántcsontpart Didier Drogba 11-esből szerzett góljának köszönhetően verte Marokkót az A csoport összecsapásán.

Katonásan zajlott le a kairói katonai - Military - stadionban a szombati Kamerun-Angola mérkőzése. Az egyiptomi hatóságok ugyanis két-háromezer katonát vezényeltek a stadion két lelátójára, hogy növeljék a nézőszámot. A terepszínű egyenruhát viselő harcosokat két csoportra osztották, az egyik tribünön a kameruniakat, a másikon az angolaiakat biztatták nagy lelkesedéssel. Velük együtt összesen 4-5 ezer néző volt a lelátókon.

A kameruniakhoz rendelt katonák jártak jobban, "csapatuk" nemcsak 3-1-re győzött, de ráadásul az FC Barcelonában játszó Samuel Eto'o mesterhármasának is tapsolhattak.

Az Afrika-kupa mérkőzésein Egyiptom csapatának találkozói általában telt házat vonzanak, így 65 ezren voltak kíváncsiak a Líbia ellen 3-0-ra megnyert nyitómérkőzésére, a továbbiakon azonban már csak néhány ezer szurkoló volt jelen a 75 ezres befogadó képességű központi arénában.

A csoport:
Elefántcsontpart - Marokkó 1-0 (1-0)
gól:
Drogba (39., 11-esből)

B csoport:
Kamerun-Angola 3-1 (2-1)
gól:
Eto'o (20., 39., 78.), illetve Flavio Amado (31., 11-esből)

Kongói Demokratikus Köztársaság - Togo 2-0 (1-0)
gól:
Mputu (45.), Lua-Lua (64.)