Vágólapra másolva!
A skót újságok kedden még arról írtak, hogy a Celtic Glasgow nagy valószínűség szerint nem fogja szerződtetni Halmosi Pétert, a Debrecen 26 esztendős baloldali középpályását, ám a magyar bajnok - a BBC értesülése szerint - időközben lejjebb adott "anyagi igényeiből".

A Celtic-hírekkel foglalkozó Vitalfootball.co.uk a minap azt írta, hogy igen kevés esély van Halmosi klubváltására, mivel a DVSC 1,4 millió fontot kér az osztrák GAK-ot is megjárt futballistáért, ám szerdára megegyezett a két gárda a vételárat illetően.

A BBC értesülései szerint a zöld-fehér sztárklub 700 ezer fontért (több mint negyedmilliárd forint) hajlandó megvenni a játékost, és erre az összegre a Halmosi Péter ügyeit képviselő Laczkó Mihály is rábólintott. Az angol televízió honlapja azt is tudni véli, hogy a ballábas játékosért bejelentkezett Király Gábor klubja, a Crystal Palace is (érdekesség, hogy mindkét magyar futballista a Haladásban kezdte pályafutását).

Laczkó szerint pénteken eldől Halmosi sorsa, s mivel a magyar válogatott játékos a Celticet favorizálja, akár már a héten aláírhatja szerződését a nemcsak Glasgow-ban, hanem világszerte rendkívül népszerű skót egyesülethez.

A Celtic menedzsere, Gordon Strachan - állítólag - honfitársa, a Manchester Unitednél dolgozó Sir Alex Ferguson véleményét is kikérte Halmosiról, minthogy tavaly a MU a Debrecent kiejtve jutott be a Bajnokok Ligájába.

Az Evening Times online változatának szerda esti írása szerint a magyar futballista két és fél éves szerződést köthet a keltákkal, ám a cikkíró leszögezi: mivel ezen a héten Mark Wilsont 500 ezer fontért leigazolta a skót társulat, nem biztos, hogy Strachan mester megengedheti magának egy újabb játékos megvásárlását. A honlap szerint Halmosi - 1,4 millió fontért legalábbis mindenképp - drága a Celticnek, ezért lehet, hogy nyárig vár az üzlet nyélbe ütésével a glasgow-i egyesület.

A közelmúltban egyébként a Blackburn Rovers is élénken érdeklődött a védőként és középpályásként is bevethető balszélső iránt, sőt tavaly nyáron az Everton igen közel volt Halmosi megszerzéséhez.

Juha Pál