Vágólapra másolva!
Görögországban az Olimpiakosz-Panathinaikosz örökrangadón a hazaiak győzelme azt jelentette, hogy a Pana alighanem elbúcsúzhat bajnoki álmaitól. A francia pontvadászatban ezúttal mindegyik élcsapat nyert, ugyanakkor Christian Vieri debütálása nem sikerült valami jól. Argentínában egy felkészülési tornán csapott össze a River Plate és a Boca Juniors, a skótoknál pedig Peter Lövenkrands továbbra is ontja a gólokat. 

A Ligue 1 hét végi fordulója abból a szempontból kissé szokatlan volt, hogy az előző hetekkel ellentétben nem csak a listavezető Olympique Lyon, hanem a mögötte álló négy gárda is nyerni tudott, vagyis az élcsoportban nem volt nagy változás. A legnagyobb érdeklődés az AS Monaco mérkőzését kísérte, de Christian Vieri bemutatkozása balul sült el, mert a nagyhercegség csapata hazai pályán kapott ki a második Bordeaux-tól.

A lyoniak az újonc AS Nancy vendégei voltak, és Gerald Houllier mester kissé átalakította csapatát a hétközi, Olympique Marseille elleni találkozóhoz képest: kikerült a kezdők közül John Carew és Sylvain Wiltord is, míg a középpályáról Juninho Pernambucano sérülés miatt hiányzott. Persze így is maradt elég brazil a csapatban, a védelem tengelyében a szokott páros, Cris és Cacapa futballozott, a középcsatár posztján pedig ezúttal Fred szerepelt - és a brazilok nem is okoztak csalódást.

A Nancy meglepően jól tartotta magát, az első félidőben nem is született gól, de a második játékrész elején az előrehúzódó Cacapa bevette a hazaiak kapuját. A kiscsapat erre cserékkel válaszolt, pályára lépett például a magyar Rudolf Gergely is, aki egyszer jó lövéssel tesztelte az OL kapusát, Grégroy Cuopet-t - a portás azonban a helyén volt. A hajrában aztán a lyoniaknál beállt Wiltord is, aki aztán gólpasszt adott Frednek, és így az utolsó percekben már nem kellett izgulniuk a vendégeknek - maximum azért, hogy a mögöttük álló csapatok mihez kezdenek.

A 14 pontos lemaradás miatt üldözőnek aligha nevezhető, második helyen álló Girondins Bordeaux a Monacóhoz látogatott, és a Louis II. stadionban a megszokottnál valamivel több néző foglalt helyet - a jelek szerint a helyiek kíváncsiak volt a legújabb szerzeményre, az AC Milantól megszerzett veterán csatárra, Christian Vieire. Vieri partnere a támadósorban egy másik olasz, Marco di Vaio volt, azonban a Ligue 1 legjobb védelme ellen nem sok veszélyt tudtak teremteni. Vieri néhány fejessel vétette észre magát, Di Vaiónak pedig volt egy megpattanó lövése, amit Ulrich Ramé kapus bravúrral védett - a Monaco azonban nem nagyon tudta megzavarni a Bordeaux hátsó alakzatát.

Ez sokáig a másik oldalon is így volt, bár azért a Girondins-nek több helyzete akadt, és végül be is gyűjtötte a három pontot. Kellett ehhez a védő Éric Cubilier szerencsétlenkedése, az argentin szélső, Alejandro Alonso erőszakossága, na meg az, hogy a csereként beállt Denílson jó helyen álljon - az egykoron a világ legdrágább focistájának számító brazil passzolta a hálóba a labdát. Neki ez volt az első gólja a Ligue 1-ben, és látszott rajta, hogy mennyire örül a találatnak, még a lefújást követő nyilatkozatnál is fülig ért a szája.

A Monacóhoz hasonlóan a harmadik AJ Auxerre is 1-0-ra nyert, Jacques Santini együttese a szintén az élcsoportba tartozó Lens-t verte Pegguy Luyindula találatával - a lens-iak a hetet még úgy kezdték, hogy 19 mérkőzés óta veretlenek, aztán a hétközi fordulóban a Nancytól, most meg az AJA-tól kaptak ki. De begyűjtötte a három pontot a PSG is, ha nem is könnyen: a fővárosiak a vasárnapi találkozón az utolsó percben megszerzett góllal nyertek 2-1-re a Troyes ellen, és ezzel tartják magukat a negyedik pozícióban.