Vágólapra másolva!
Hazai győzelmek születtek a Primera División 19. fordulójának szombati mérkőzésein, a Betis 1-0-ra nyert az Atlético Madrid ellen, a Valencia pedig 2-0-ra verte az Osasunát, és ennek az eredmények az éllovas Barcelona is örült, mert ha a katalánok legyőzik a Bilbaót, akkor már hét ponttal vezethetik a tabellát.

Hiába menesztette Carlos Bianchit az Atlético Madrid vezetősége, az argentin mester helyére leülő Pepe Murcia irányításával sem járt sikerrel a fővárosi gárda Sevillában.

A kiesés elől menekülő Betis a 30. percben szerezte meg a győztes gólt, Perea hibázott 30 méterre a saját kapujától, Robert elvitte a labdát, ami Capi elé került, és a kezdőcsapatba hosszú idő után visszakerülő támadó 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Az Atlético a 9. forduló óta képtelen nyerni.

Valenciában a harmadik helyen álló hazaiak a második Osasunát fogadták, és az első félidő hosszabbításáig csak helyzetekig jutott a két gárda, akkor azonban a megsérült Vicente helyére beállt Regueiro Mista passza után a bal sarokba tüzelt.

A fordulás után egy remekbeszabott támadás hozta meg a második hazai gólt, Miguel indította a jobbszélen meginduló Angulót, aki remekül adott középre, és az érkező Villának csak az üres kapuba kellett bólintania. A folytatásban Canizares tett róla, hogy megmaradjon az előny, a Valencia kapusa Cuéllar és Webo fejesét is bravúrral szedte ki, egy ízben pedig sikeresen imádkozott, hogy a kameruni stukkolása elkerülje a kapuját.

A Valencia ezzel a győzelemmel három pontra megközelítette az Osasunát, de a Barcelona is örülhet ennek az eredménynek, mert ha a címvédő vasárnap legyőzi az idén gyengélkedő Bilbaót, akkor hét pontra növeli az előnyét a tabellán.

Primera División, 19. forduló:
Betis - Atlético Madrid 1-0 (1-0)
gól: Capi (30.)

Valencia - Osasuna 2-0 (1-0)
gól: Regueiro (45+2.), Villa (52.)

A meglepetéscsapattal meccsel a Valenciahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20060113megkezdi.html?pIdx=2