Vágólapra másolva!
Kemény hónap elé néz a Liverpool labdarúgócsapata, amely négy hét alatt a Premier League legjobbjaival méri össze erejét. Elsőként, a bajnokság 22. fordulójában a negyedik helyezett Tottenham látogat az Anfield Roadra. Olaszországban a Milan római fellépése ígér nagy csatát, míg a spanyol bajnokságban a Valencia a meglepetéscsapat Osasunát, a megállíthatatlan Barcelona a Bilbaót látja vendégül.

Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 22. fordulójában az FC Liverpool a Tottenham Hotspurt látja vendégül, és ez a találkozó a Vörösök elkövetkezendő rendkívül nehéz egy hónapjának első állomása. A Bajnokok Ligája-győztes liverpooli gárda négy hét alatt a pontvadászat legjobbjaival, azaz a Chelsea-vel, a Manchester Uniteddel és az Arsenallal találkozik, így bátran kijelenthető: ez az időszak vízválasztó az együttes életében.

A londoniaknak is nagyon fontos ez a találkozó, mert mindenképpen szeretnének a dobogón végezni, amire idestova 16 éve nem volt példa. A Tottenhamnek ráadásul már csak a bajnokságra kell összepontosítania, miután az FA Kupában a másodosztályú Leicester City megálljt parancsolt a fővárosiaknak.

A legnagyobb presztízsű összecsapást Manchesterben játsszák, ahol a két helyi csapat, a City és a United csap össze. Szeptemberben az MU stadionjában, az Old Traffordon 1-1-es döntetlen született és Sir Alex Ferguson tanítványai csak Edwin van der Sar parádés védéseinek köszönhetően úszták meg a hazai vereséget.

A címvédő - egyben listavezető Chelsea - Didier Drogba nélkül utazik a Sunderland otthonába, mivel az elefántcsontparti támadó az Afrika-kupán "teljesít szolgálatot". A vendég Kékeknél Eidur Gudjohnsen 250. Premier League-mérkőzésére készül.

Gera Zoltán és a West Bromwich Albion vasárnap a Wigan Athleticnél vendégeskedik, lenne is ok a visszavágásra, szeptemberben ugyanis a Hawthornsban úgy kapott ki a WBA 2-1-re, hogy a 90. percben még 1-1-re állt a mérkőzés.

A hazaiak nem kezdték túl jól az új esztendőt, két bajnoki vereség, illetve a Leedsben elért FA-kupa-döntetlen mellett mindössze egy győzelmet jegyeznek, igaz, azt a Ligakupa-elődöntőben az Arsenal ellen érték el. Amennyiben nyerte a Wigan, úgy 100. ligasikerét könyvelhetné el Paul Jewell irányításával.

A WBA ellen szól a statisztika, a klub idegenbeli mérlege siralmas: nem elég, hogy a Premier League-ben 48 mérkőzésből mindössze 4-et nyertek meg távol az otthontól, de idén még nem sikerült győzni idegenben, mindössze a Manchester City (0-0), a Sunderland (1-1) és a Middlesbrough (2-2) otthonából tudott az együttes pontot csenni.

(MTI) / [origo]