Vágólapra másolva!
Bill Shankly, a Liverpool FC hajdani legendás edzője mondta egyszer, hogy a labdarúgás nem élet-halál kérdése, hanem sokkal több annál. Különösen igaz ez Latin-Amerikában, és a Kolumbiából, Argentínából vagy Brazíliából érkezett hírek gyakran alátámasztják ezen kijelentést.

Nemegyszer előfordult már, hogy két rivális szurkolótábor összecsapásának halálos áldozatai voltak, és arra is volt már példa - gondoljunk csak Andrés Escobar tragikus sorsára -, hogy egy játékost gyengébb teljesítménye miatt megfenyegettek vagy akár meg is öltek. Az azonban merőben szokatlan, hogy egy labdarúgó, megunva az őt ért állandó támadásokat, elégtételt vegyen egy drukkeren.

Pár éve a paulista bajnokság (vagyis Sao Paulo állam pontvadászata) selejtezőjében a Matonense az Aracatuba ellen lépett pályára, és otthon 4-1-es vereséget szenvedett. A közönség természetesen ezt nem vette jó néven, különösen a hazaiak csatára, Júlio César állt a szitokáradat középpontjában. A játékos jól megjegyezhette magának azt a szurkolót, aki a leghangosabban ócsárolta, mert a meccs után az öltözőből pisztollyal a kezében visszament a gyepre, és a még mindig a lelátón tartózkodó drukkerre lőtt. Szerencsére a golyó csak horzsolta a szurkoló lábát, és újabb lövés leadására már nem volt ideje Júlio Césarnak, mert csapattársai lefogták. A csatárt mindenesetre gyilkossági kísérlet vádjával őrizetbe vették, és valószínűleg jó ideig a pályán sem lőhet többet.