Vágólapra másolva!
Már csak a szokásos, alapos orvosi vizsgálat akadályozhatja meg a francia balhátvéd, Patrice Evra manchesteri szerződését. Sir Alex Ferguson a hosszú időre kidőlt argentin Gabriel Heinze pótlására igazolta le az AS Monaco válogatott játékosát.

A veterán 35 éves paraguayi védő, Celso Ayala a chilei Colo Colóban folytatja pályafutását. A bekk bemutatására - aki korábban játszott Olimpia Asunciónban, valamint légióskodott Argentínában, Brazíliában és Spanyolországban is - több száz szurkoló látogatott ki a fővárosi Nacional-stadionba.

Lehet, hogy rövidesen hazájában folytatja, jobban mondva fejezi be pályafutását Cafú, a világbajnok brazil válogatott jobbhátvédje. Az AC Milan játékosára egyik korábbi klubja, a Sao Paulo FC vetett szemet. A dél-amerikai klub elnöke, Marcelo Portugal elmondta: néhány dollármillió mellett szívesen látnák csapatukban Cafút az olaszok által régóta csábított Diego Lugano ellentételezéseként.

Az argentin másodosztályból erősített a francia AS Saint-Etienne. A zöldek új játékosa a Chacarita Juniorsból érkezett 23 éves támadó középpályás, Ignácio Piotti.

Honfitársai közül most szerződött európai klubhoz Lucas Lobos, aki a Gimnasiát hagyta el a Cádiz kedvéért, de szintén Spanyolországban folytatja pályafutását Ezequiel Garay, aki a Newell's Old Boys szurkolói után a Racing Santander hívei körében lehet közönségkedvenc.

Egy 14 éves csodagyereket igazolt az FC Porto. A portugál egylet a spanyolországi Murciához közeli Aguilasból csábította el a középpályásként futballozó Ramón Arcas Cárdenast. A kék-fehérek utánpótlásvezetője, Ilidio Val szerint Arcast több spanyol sztárklub elől sikerült megszerezni.

Legfeljebb azután távozna a Real Madridtól Roberto Carlos, ha sikerülne újabb trófeát begyűjtenie a királyi gárdával - jelentette az MTI. "Nem érdekel, hogy keresnek-e más klubok vagy sem. Boldog vagyok Madridban, és boldog vagyok Spanyolországban" - mondta a 32 éves brazil világbajnok hátvéd, akinek a jelenlegi szerződése a 2007 nyarán lejár. "Legfeljebb akkor megyek el, ha sikerül még egy értékes trófeát nyernünk." Roberto Carlos három bajnoki címet és három nemzetközi kupát nyert a Reallal, mióta 1996-ban a spanyol fővárosba érkezett az olasz Internazionalétól.