Vágólapra másolva!
A helyi Sport-TV nevű csatorna értesülése szerint Brazíliában tárgyal Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, akinek december 31-én járt le a szerződése az MLSZ-szel. A híradás alapján a német szakember csütörtökön meglátogatta az Atlético Paraná csapatának létesítményeit, és találkozott a klub vezetőivel. 

Az adó úgy tudja: helyi idő szerint este kerül sor arra a megbeszélésre, amelyen eldől: Matthäus elvállalja-e az együttes irányítását. A tv-csatorna szerint erre "igen nagy" az esély, a német tréner már elkezdett iskolát keresni a gyerekeinek a városban. Matthäus lehetséges szerződtetésének annyira megörültek a helyiek, hogy a televízió beszámolója szerint több munkahelyen abbahagyták a munkát az emberek és az edző érkezésének esélyeit latolgatták.

Matthäus látogatása során nagyon elégedett volt a látottakkal, és úgy vélte: az Atlético stadionja nagyon szép, felszereltsége pedig bármelyik európai élcsapat körülményeivel vetekedhet.

A távirati iroda érdeklődésére Matthäus péntek délelőtt még nem erősítette meg a látogatás és tárgyalás tényét, késő délután azonban elárulta, hogy az elmúlt három napot valóban Brazíliában töltötte. "Természetesen a csapat mellett ismerkedtem a körülményekkel is, amihez hozzátartozott, hogy felmértem, mi várna a családomra, ha elfogadom az ajánlatot. Ebbe természetesen beletartozott a helyi iskolák megtekintése is. Nagyon megható volt a helyiek szeretete. Az itteniek imádják a futballt, első a sportág érdeke és csak másodrangúak az üzleti szempontok. Magyarországon ez pont fordítva van." A szakember hozzátette: várhatóan a jövő hét elején ad végleges választ az Atlético vezetőinek. Jelenleg úton van Brazíliából Budapestre.

"Vannak még elintézetlen dolgaim Magyarországon. Ha távozom, előtte még őszintén mindent el fogok mondani azokról az emberekről, akik egészen másként cselekedtek, mint ahogy azt előtte ígérték. Csak úgy lehet előrelépni, ha a múltat teljesen lezárjuk. Brazíliai szerződésem esetén ezt fogom tenni Magyarországon, őszintén, mellébeszélés nélkül."

A Sport Bild című német lapban Matthäus a következőket nyilatkozta: "Meghallgattam a brazilokat, amit kínáltak nagyon vonzó volt. Ugyanakkor a magyar szövetségtől is kaptam egy 2007-ig érvényes megállapodást."

Joao Augusto Fleury, az Atlético elnöke azt mondta, hogy nem akarják sürgetni Matthäust, és készek akár 25 napot is várni rá. A lap értesülései szerint Matthäus vasárnapig dönti el, hogy elfogadja-e a brazilok egy évre szóló ajánlatát.

Az MLSZ elnöksége kedden - az újabb lemondások nyomán - működésképtelenné vált, s mivel a szövetségi kapitány kinevezéséről csak ez a testület dönthet, a magyar válogatottnak február végéig biztosan nem lesz szakvezetője. Az MLSZ előbb rendkívüli közgyűlést hív össze - a tervezett időpont január 20. -, majd az ezen megválasztandó háromtagú ad hoc bizottság jelöli ki a tisztújító közgyűlés időpontját, ez utóbbira valamikor februárban kerülhet sor.