Vágólapra másolva!
Nagy célokat tűzött ki maga elé Bodnár László, aki kedden a holland Roda Kerkradétől az osztrák labdarúgó-bajnokságban második Red Bull Salzburghoz szerződött. Az együttes trénerének gratulált Lothar Matthäus, a magyar válogatott exkapitánya.

"Bajnoki címet akarok nyerni a Salzburggal, és ahogy korábban a Dinamo Kijevben, itt is Bajnokok Ligája-meccseket szeretnék játszani. Ausztriában teljesen más kilátásaim vannak, mint a Rodánál" - jelentette ki a 26 éves, 31-szeres válogatott hátvéd, aki 2009-ig szóló megállapodást írt alá új klubjával.

A Mozart-városiak jelenleg Thalgauban teljesítménydiagnosztikai teszteken esnek át, a felkészülés jövő héttől fordul "élesbe", amikor az erőnléti edzőtábor következik Grossarlban.

Kurt Jara vezetőedző a klub honlapján boldogan nyilatkozott Bodnár megszerzéséről: "Nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan megegyeztünk. Egy stabil magyar válogatott játékos mindenképp nagy erősítés a csapat számára. A nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus már fel is hívott engem, hogy gratuláljon."

A vezetőedző egyébként tovább erősítené a keretet a tavaszi idény február 18-ai rajtjáig: Bodnár és az osztrák válogatott Ronald Gercaliu leigazolása után Andreas Ivanschitzot, illetve a japán Naohiro Takaharát szeretné megszerezni.