Vágólapra másolva!
Elmaradt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfőre tervezett elnökségi ülése. Ganczer Gábor sajtófőnök tájékoztatása szerint a tagok informális megbeszélést tartottak Bozóky Imre elnökkel. Az ülés azért maradt el, mert a testület két tagja nem tudott eljönni a tanácskozásra és így határozatképtelenné vált az elnökség. A sportág vezető testületének ülését korábban csütörtökre is tervezték, de egyelőre annak a megtartása is bizonytalan.

Valószínűleg elmarad a mai tanácskozás. Jelenleg úgy tűnik, nem lenne határozatképes a testület " - mondta az MTI-nek Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke hétfőn.

A testületnek több fontos ügyben kellene döntenie. December 31-én például lejárt Lothar Matthäus szövetségi kapitány szerződése, s a megállapodás meghosszabbításáról vagy új szakember kinevezéséről csak az elnökség hozhat határozatot. A testület létszáma a szövetség december 21-i közgyűlésén - a lemondásokat követően - 14-ről kilencre csökkent.

Az elnökségi feladatok mellett egy hónapon belül ismét közgyűlést kell tartani, melyen döntést kell hozni a könyvvizsgálói jelentésről, amely a szövetség gazdálkodását vizsgálta. E szerint Matthäus két év alatt összesen 250 millió forintot kapott - az összeg nagyobb részét különböző szerződéseken keresztül -, míg a válogatott menedzserének, Peter Pelladynak a cége 74 millióval gazdagodott.

A kapitány október óta többször kijelentette, szívesen folytatná a munkát Magyarországon. Az elnökség - szintén októberben - felhatalmazta Bozóky Imrét, hogy tárgyaljon a német szakvezetővel a szerződéshosszabbításról. Az elnök többször jelezte, hogy Matthäus maradása mellett van.

A német szakember jelenleg Tirolban pihen a családjával.