Vágólapra másolva!
Az elmúlt esztendőben minden héten összeállítottunk egy álomcsapatot az adott hét mérkőzései alapján, és most ezt alapul véve alakítottuk ki az év legjobb tizenegyét. Minden egyes poszton azt a játékost választottuk, aki az év során a legtöbb "nevezést" gyűjtötte be, azonos számú jelölés esetén pedig azt vettük figyelembe, hogy ki az, aki egyenletesebben teljesített, vagyis jobban megoszlottak a világválogatottban való szereplései.
Iker Casillas (spanyol, Real Madrid): A kapusposzt volt a legkiegyenlítettebb az esztendő során, hiszen egyetlen olyan portás sem volt, aki kettőnél többször tudott volna bekerülni álomcsapatunkba - viszont négy olyan is akad, aki kettő "nevezéssel" rendelkezett. A Casillas, Petr Cech, Kasey Keller, Michael Landreau négyesből végül a Real Madrid hálóőrét választottuk, mert ő mindkét félévben egyszer-egyszer volt az álomtizenegyben.
Maicón (brazil, AS Monaco): A jobbhátvédek között kisebbfajta meglepetés született, hiszen a Monaco játékosa, Maicón futott be elsőként, őt négyszer neveztük a hét álomcsapatába. Érdekesség, hogy mind a négy alkalomra az év első felében került sor, ősszel már nem futballozott ilyen jól, de ezzel is első lett a posztján - méghozzá nagy fölénnyel, mert három szerepléssel senki sem rendelkezett.Cris (brazil, Olympique Lyon): A lyoniak védője három alkalommal szerepelt a hét álomcsapatában 2005-ben, és ez elég volt ahhoz, hogy kiemelkedjen a középhátvédek sorából. A brazil bekk egyszer még tavasszal, kétszer pedig az ősszel nyújtott olyan kiemelkedőt, hogy beraktuk All-Star-csapatunkba.Jamie Carragher (angol, Liverpool FC): A Vörösök BL-győzelmének legkevésbé elismert hőse is három alkalommal került be az álomcsapatba az elmúlt évben. Ebből kettőt két héten belült abszolvált még tavasszal, a harmadik alkalomra pedig ősszel került sor - a másik "háromjelöléses" Fabio Cannavaro helyett pedig azért választottuk őt, mert Carra kiegyensúlyozottabban teljesített az elmúlt évben.Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): A balhátvédeknél született talán a legnagyobb meglepetés, hiszen a királyi gárda focistája az elmúlt esztendőben nem lehetett különsebben elégedett teljesítményével - nekünk viszont tetszett, amit nyújtott, hiszen ő az egyetlen balbekk, aki háromszor került be a hét csapatába. Ez részben azt is mutatja, hogy ez a pozíció még mindig hiányposztnak számít, másrészt pedig Roberto Carlos fő vetélytársai, Gabriel Heinze vagy Ashley Cole egyaránt sérüléssel bajlódtak. Mindenképpen itt kell említenünk William Gallast, aki a tőle szokatlan poszton is két jelölést gyűjtött be.
Mauro Germán Camoranesi (olasz, Juventus FC): A jobb oldali középpályásoknál a Juve argentin származású focistája futott be az élen, mégpedig négy jelöléssel. A torinóiak játékosa ráadásul kiegyensúlyozottan szerepelt, hiszen ezt a négy szereplést egyenletesen osztotta el a két fél év között. Camoranesihez Joe Cole került a legközelebb a maga három szereplésével.Michael Ballack (német, Bayern München): A német válogatott első számú sztárja összesen hét alkalommal szerepelt a hát válogatottjában 2005-ben, amivel az összesített listán is második lett, csak egy labdarúgó előzte meg. A müncheniek focistája az egész évben remek teljesítmányt nyújtott, és idén a góljainak a számára sem lehetett panasz.Frank Lampard (angol, Chelsea FC): Természetesen nem létezhet álomcsapat a Chelsea focistája nélkül, aki az egész esztendő során mindössze egyetlen mérkőzést hagyott ki a klubjában. Teljesítményét mi is elismertük, összesen öt alkalommal választottuk be álomcsapatunkba az elmúlt évben.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A katalánok zsenije minden egyéni elismerést begyűjtött 2005-ben, nem csoda, hogy nálunk is ő lett az abszolút győztes. Ronaldinhót összesen nyolc alkalommal tettük be álomcsapatunkba, és ennél több jelöléssel senki sem dicsekedhet. A bal oldali középpályások között Ryan Giggs és Juan Pablo Sorín csak három-három jelölésig jutott.
Adriano (brazil, FC Internazionale): A milánóiak csatára 2005-ben ugyan több hullámyvölgyön is átesett, de nálunk így is ő volt a legjobb támadó, elvégre öt alkalommal tettük be a hét álomcsapatába, és ilyen sok jelöléssel egyetlen más csatár sem dicsekedhet. Persze ehhez jelentősen hozzájárult a Konföderációs-kupán való remeklése, hiszen ez a nyári holtszezonban rögtön két nevezést is jelentett neki.Wayne Rooney (angol, Manchester United): A másik csatár kiválasztásánál Rooney, Ronaldo és Luca Toni között kellett döntenünk, hiszen ők mindhárman négy-négy jelöléssel rendelkeztek. Végül Rooney mellett a kiegyensúlyozottság döntött: Toni főleg az ősszel, Ronaldo pedig leginkább tavasszal gyűjtötte a nevezéseket, míg az angol egyenletesen beosztotta őket.

Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat az év legjobbjairól.