Vágólapra másolva!
Azok után hogy a listavezető Chelsea kora délután begyűjtötte a három pontot, üldözői is könnyedén nyertek a Premier League 18. fordulójában: a Manchester United a 67. perctől Gera Zoltánt is a soraiban tudó West Bromwich Albiont, míg a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool a Newcastle Unitedet intézte el könnyedén. Az Arsenal négy mérkőzés után, a Charlton Athletic otthonában tudott újra győzni.

A karácsonyi forduló nyitómérkőzésén már az első félidőben is enyhe fölényben volt az Arsenal, a játékrész két nagy helyzetét is az Ágyúsok alakították ki: előbb látványos csikicsuki után Ljungberg vezethette rá magányosan a labdát Myhrére, a párharcot azonban a norvég kapus nyerte, a ráadás perceiben pedig Henry szabadrúgása súrolta a kapufát. A Charlton ugyan nem játszott alárendelt szerepet, de a kaput nem sikerült eltalálnia.

A második félidő elejét meghajtotta az Arsenal, aminek az 58. percben lett meg az eredménye: Henry lövését még kispárágzta Myhre, a kipattanót azonban Reyesnek csak az üres kapuba kellett pofoznia.

A 72. percben létszámban is hátrányban kerültek a hazaiak, Murphynek szövegelésért mutatta fel másodszor is a sárgát a játékvezető. A kiállítás léányegében el is döntette a mérkőzést, a Charlton a továbbiakban képtelen volt kiszabadulni a saját térfeléről.

A másik londoni derbin Fulham meglepetésre 0-2-ről kiegyenlített a Chelsea otthonában, ám a 74. percben Crespo gondoskodott róla, hogy ne boruljon fel a papírforma, és csapata megőrizze kilencpontos előnyét a tabella élén.

A játéknap legnagyobb érdeklődéssel kísért találkozója a Liverpool-Newcastle összecsapás volt, hiszen a hazaiak korábbi ikonja, Michael Owen először szerepelt ellenfélként az Anfield Roadon. A beharangozókkal szemben a mérkőzésen azonban már csak statisztaszerep jutott a válogatott csatárnak, a vendégek ugyanis a mérkőzés túlnyomó részében értékelhetetlen támadójátékot nyújtottak.

Alaposan bekezedett viszont a 'Pool, a találkozó elején rövid időn belül kétszer is gólt szerezhetett volna: előbb Morientes kigyózott be a Szarkák büntetőterületére, a lövésre azonban nem maradt helye, így Given védeni tudott, csakúgy, egy perc múlva Kewell közeli kapáslövése esetében.

Sokáig azonban kapusa sem volt képes megóvni a góltól a Newcastle-t, a 14. percben Crouch készítette le a labdát a lendületből érkező Gerrard elé, aki estében a hosszú sarokba emelt.

A gól után is nyomasztó fölényben voltak a Vörösök, amit Crouch foganasított a 43. percben: fejese után Given beleért a labdába, amely éppen hogy átpörgött a gólvonalon. Két percre rá a gólszerző akár el is dönthette volna a meccset, ám túl sokat toporgott a ziccerben, majd pontatlanul passzolt az üresen érkező Garciához.

Morientes-helyzettel kezdődött a második félidő, a spanyol csatár fejese után Solano a gólvonalon kézzel ért a labdához, a bíró azonban nem ítélt büntetőt. A 66. percben Bowyer szállt bele Alonsóba, amiért piros lapot kapott, így a Newcastle-nek esélye sem maradt az egyenlítésre.

Az Old Traffordon Gera Zoltán október elseje után léphetett ismét pályára a Premier League-ben: az utóbbi időben különféle sérülésekkel bajlódott magyar futballista a 67. percben csereként állt be, azonban csapatán ezúttal nem tudott segíteni, Sir Alex Ferguson együttese 3-0-ra nyert.

A hazaiakkal kapcsolatos hír, hogy minden bizonnyal a MU-ban folytatja pályafutását a Szpartak Moszkvát erősítő szerb-montenegrói Nemanja Vidic, miután a két klubnak sikerült megegyeznie a játékos vételáráról. A válogatott védő már a héten Manchesterbe utazik, ahol elvégzik a szükséges orvosi vizsgálatokat, valamint a további részletekről is tárgyal majd a klub vezetőivel. A szerződés aláírására január 1. után, a téli átigazolási időszak kezdetét követően kerülhet sor. A felek az alku anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, ám helyi médiaértesülések szerint a Manchester hét millió fontot fizet az orosz csapatnak Vidicért.

Premier League, 18. forduló:
FC Liverpool - Newcastle United 2-0 (2-0)
gól:
Gerrard (14.), Given (44., öngól)
piros lap: Bowyer (66., Newcastle United)

Manchester United - West Bromwich Albion 3-0 (2-0)
gól:
Scholes (35.), Ferdinand (45.), Van Nistelrooy (63.)

Middlesbrough - Blackburn Rovers 0-2 (0-1)
gól:
Kuqi (38., 79.)

Portsmouth - West Ham United 1-1 (1-0)
gól:
O'Neil (17.), illetve Collins (56.)
piros lap: Robert (88., Portsmouth)

Sunderland - Bolton Wanderers 0-0

Wigan Athletic - Manchester City 4-3 (3-1)
gól:
Roberts (11., 45.), McCulloch (23.), H. Camara (71.), illetve Sibierski (3.), Barton (77.), An. Cole (88.)

Charlton Athletic - Arsenal 0-1 (0-0)
gól:
Reyes (58.)
piros lap: Murphy (72., Charlton Athletic)

Chelsea - Fulham 3-2 (2-1)
gól:
Gallas (3.), Lampard (24.), Crespo (74.), illetve McBride (29.), Helguson (56., 11-esből)

Tottenham Hotspur - Birmingham City 2-0 (0-0)
gól:
Rob. Keane (58., 11-esből), Defoe (90.)
piros lap: Izzet (66., Birmingham City)

Aston Villa - Everton 4-0 (1-0)
gól:
Baros (35., 84.), Delaney (48.), Angel (82.)