Vágólapra másolva!
Paolo Di Canio fellebbezést nyújtott be az olasz labdarúgóliga fegyelmi döntése ellen, amely egy mérkőzésre eltiltotta, mert tizenegy napja - és már nem először - fasiszta karlendítéssel üdvözölte az SS Lazio szurkolóit Livornóban.

"Fasiszta vagyok, nem rasszista" - jegyezte meg a 37 csatár, aki mellékbüntetésként 10 ezer eurós pénzbírságot is kapott. Di Canio elmondta még, hogy a jövőben is hasonlóképpen kívánja üdvözölni a Lazio táborát, mert ezzel fejezi ki, hogy közéjük tartozik. Hozzátette, ez egy politikai nézet, amit ugyanúgy el kell fogadni, mint más szemléleteket.

Amíg a liga tanácskozott, a székháza előtt 500 Lazio-szurkoló ülősztrájkot szervezett. Az akció békésen zajlott le. Az épületből kilépő Di Canio szeretett volna helyet foglalni a drukkerek között, így köszönve meg a támogatásukat, de az ügyvédek lebeszélték a futballistát.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke ugyanakkor csütörtökön új fegyelmi eljárás lefolytatására szólította fel az olasz ligát a súlyosabb büntetés érdekében. A svájci sportdiplomata korábban életre szóló eltiltást javasolt a neonáci gesztusért.

Érdekesség, hogy Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök viszont megvédte Di Caniót, mivel szerinte a mozdulatnak nincs jelentősége.