Vágólapra másolva!

A Barca Eto'o duplájával verte a Celtát

A spanyol labdarúgó-bajnokság 16. - hétközi - fordulójának nyitómeccsén a címvédő FC Barcelona a kameruni Samuel Eto'o duplájával 2-0-ra legyőzte az újonc Celta Vigót, s így megerősítette éllovas pozícióját. A szerdai játéknap előtt a katalánok előnye - az Osasuna előtt - öt pont a tabellán, míg Eto'o ugyanennyi góllal lőtt többet a mesterlövészek listájának második helyezettjeinél. A Barcelona sorozatban 13. győzelmét szerezte meg, s ezzel új klubrekordot állított fel.

Primera División, 16. forduló:
Barcelona - Celta Vigo 2-0 (1-0)
gól:
Eto'o (38., 57.)

Még a meccs előtt Joan Laporta, a Barcelona elnöke bejelentette, hogy a nyári átigazolási szezonban mindent megtesz annak érdekében, hogy a klubhoz csábítsa Thierry Henryt, az Arsenal francia támadóját. A 28 éves futballista évek óta a katalán gárda egyik első számú célpontja, de a londoniak eddig hajhattalannak bizonyultak. Az Arsenal ebben az idényben a korábbinál jóval gyengébben teljesít, így elképzelhető, hogy az együttes házi gólkirálya távozhat.

A rivális Realhoz kapcsolódó hír, hogy az eredetileg csak megbízott vezetőedzőként alkalmazott Juan Ramón López Caro az idény végéig irányíthatja a csapatot. A 42 éves szakemberrel - aki Vanderlei Luxemburgo hónap eleji menesztése előtt a tartalékegyüttessel foglalkozott - Emilio Butragueno alelnök javaslatára hosszabbítottak szerződést júniusig.

A forduló további programja:
december 21., szerda, 20 ó:
Betis-Alavés-
Deportivo-Espanyol-
Real Madrid-Santander-
Real Sociedad -Cádiz-
Málaga-Villarreal-
Zaragoza-Athletic Bilbao-
Getafe-Sevilla-
december 21., szerda, 21 ó:
Valencia-Mallorca-
december 22., csütörtök, 22 ó:
Osasuna-Atlético Madrid-