Vágólapra másolva!
Az idény nyolcadik edző- és második menedzserváltására került sor hétfőn a német labdarúgó Bundesliga élvonalában. A VfL Wolfsburg egyszerre vált meg Holger Fach vezetőedzőtől és Thomas Strunz menedzsertől.

Strunz január 1-jén állt munkába Wolfsburgban, amikor a csapat a bajnokságban a 4. helyen állt. Az új menedzser a szezon végére Bajnokok Ligája-szereplést ígért, ehelyett az együttes végül 9. lett, ráadásul az akkori trénerrel, Eric Geretsszel is összeveszett, a belga szakember ezért elhagyta a klubot.

Az új szezont Holger Fachhal kezdte az együttes, Strunz pedig szabad kezet kapott az igazolásokban. Összesen nyolc új futballistával kötött szerződést.

A mostani váltást a Wolfsburg anyacége, a Volkswagen autógyár vezetése kezdeményezte. A csapat elé a BL-szereplést érő dobogós helyezést tűzték ki célul, ezzel szemben a VfL jelenleg csak 13., mindössze hat pontra a kiesést jelentő 16. helytől.

A helyi lapok szerint a Wolfsburg körül kialakult helyzetért elsősorban a Bayern München egykori játékosa, Strunz a felelős, aki "stílusával, az öltözői titkok kibeszélésével elviselhetetlen légkört teremtett a klubon belül."

* * *

Dietmar Beiersdorfer, a Hamburger SV menedzsere oltotta el a Werder Bremen elleni idegenbeli bajnoki előtt a vendégek égő buszát. A menedzser elmondta: amikor kijött a szállodából, akkor látta, hogy ég a hamburgi csapatbusz első kereke. Előbb a sapkájával próbálta meg eloltani a tüzet, de csak akkor járt sikerrel, amikor havat szórt a lángoló gumira. A rendőrség szándékos gyújtogatás gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A rendőrök egy üres benzines kannát találtak a közelben.