Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a bajnok Chelsea sikerrel zárta az Arsenal elleni londoni rangadót, Jose Mourinho csapata 2-0-ra győzött az Ágyúsok otthonában. A másik találkozón döntetlen született, a Middlesbrough és a Tottenham egyaránt három gólt szerzett, és megosztozott a pontokon.

Viharosan kezdett a Chelsea a Highburyben, az Arsenal szinte át sem jött a félpályán az első tíz percben, Cole, Lampard, Drogba és Essien is helyzetbe került, de egyikből sem lett gól. Az első hazai lehetőségre a 20. percig kellett várni, akkor Hleb passza után Henry találta el a kapufát.

Van Persie lövése már a hálóban pihent meg, de Styles bíró les miatt érvénytelenítette a találatot, holott a holland helyett Henry volt lesen, aki nem avatkozott játékba. Az elkövetkező percek a helyzetek helyett a szabálytalanságokról szóltak, Essien például úgy szájbavágta Lauren-t, hogy azt a kameruni hátvéd foga bánta.

A 39. percben aztán vezetést szerzett a Chelsea, Drogba játszotta meg Robbent, aki elrobogott a balszélen, és Lehmann alatt a hálóba gurított. A szünetig nem változott az állás, a fordulás után viszont rákapcsolt az Arsenal, Lauren löketénél nagyot védett Cech.

A másik oldalon Robben rontott kétszer is, a 73. percben Joe Cole már nem hibázott, Lauren-tól csente el a labdát, és ballal a jobb sarokba lőtt. A Kékek tizese duplázhatott volna, de Lehmann a kapufára tolta az újabb kísérletét, a hajrában pedig az Arsenal rendezett tüzijátékot, ami eredménytelenül zárult. A Chelsea ezzel őszi bajnok, az Ágyúsok pedig 1995 óta először vesztettek sorozatban háromszor a bajnokságban.

A Riverside-stadionban a Tottenham került előnybe a Boro ellen, aztán a hazaiak fordítottak, de a második félidőben kétszer is egyenlítettek a londoniak, és ezzel elhoztak egy pontot Middlesbrough-ból.

Premier League, 17. forduló:
Arsenal - Chelsea 0-2 (0-1)
gól: Robben (39.), J. Cole (73.)

Middlesbrough - Tottenham Hotspur 3-3 (2-1)
gól: Aiyegbeni (30., 43), Queudrue (70.), illetve Rob. Keane (25.), Jenas (63.), Mido (83.)