Vágólapra másolva!
Nyonban elkészítették a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását, és sikerült összehozni egy-két egészen elsőrangú párharcot. A Barcelona és a Chelsea például a tavalyi emlékezetes nyolcaddöntő után ismét összeakadt a 16 között, de hasonlóan nagy csatára van kilátás a Real Madrid-Arsenal, illetve a Bayern München-Milan mérkőzéseken.

Tavaly a Barcelona-, illetve a Chelsea-drukkerek mellett a semleges szurkolók is átkozódtak, amikor a két favorit már a nyolcaddöntőben összekerült egymással a legrangosabb európai kupában. Akkor a londoni Kékek a katalóniai 2-1-es vereség után otthon 4-2-re győztek, és így 5-4-es összesítéssel kerültek a legjobb nyolc közé.

A történelem idén ismétli önmagát, újra összecsap a spanyol és az angol pontvadászat listavezetője, a különbség mindössze annyi, hogy most a Barcelona vívhatja odahaza a visszavágót.

A Lyon és a PSV is repetázik, az előző sorozatban a negyeddöntőben két 1-1-es találkozó után tizenegyesekkel kerültek a négybe a hollandok, akiknek nem lesz könnyű dolguk a csoportmeccseket veretlenül teljesítő, a francia bajnokságot toronymagasan vezető Houllier-csapat ellen.

A Barcelona-Chelsea párharc mellett még egy spanyol-angol csata jött össze, a kilencszeres BEK/BL-győztes Real Madrid az Arsenal ellen kísérelheti meg a negyeddöntőbe kerülést. A harmadik hispán alakulat, a BL-újonc Villarreal a Bajnokok Ligája első skót nyolcaddöntősét, a Rangerst kapta, ez tűnik a leggyengébb párosításnak a nyolc közül.

Két fronton zajlanak majd a német-olasz csaták februárban és márciusban, a Bayern München a Milannal, a Werder Bremen a Juventusszal került össze. A bajorok és a milánóiak 2002-2003-ban az első csoportkörben találkoztak, és akkor a később a végső győzelemig menetelő taljánok mindkétszer 2-1-re verték a német rekordbajnokot.

A másik milánói klub, az Internazionale az Ajaxot kapta ellenfélnek, a BL-címvédő, és jelenleg a klubvilágbajnokságon vitézkedő Liverpool pedig a Manchestert búcsúztató Benfica testén keresztül masírozhat a negyeddöntőbe.

Bajnokok Ligája, a nyolcaddöntők sorsolása:
Chelsea (angol) - Barcelona (spanyol)
Real Madrid (spanyol) - Arsenal (angol)
Werder Bremen (német) - Juventus (olasz)
Bayern München (német) - AC Milan (olasz)
PSV Eindhoven (holland) - Lyon (francia)
Ajax Amsterdam (holland) - Internazionale (olasz)
Benfica (portugál) - Liverpool (angol)
Rangers (skót) - Villarreal (spanyol)

Az irányított sorsolás miatt az azonos országbeliek nem kerülhettek össze, és a csoportelsőket a másodikokkal sorsolták össze. Az első mérkőzéseket február 20-án és 21-én rendezik a másodikként továbbjutó gárda otthonában, míg a visszavágókra március 7-én, illetve 8-án kerül sor.