Vágólapra másolva!
A december 16-i határidőig egy érvényes pályázat érkezett az Üllői úti hat plusz két hektáros terület 49 évre szóló vagyonkezelői jogára.

"Egy olyan jelentkező volt, aki minden szempontból megfelelt a pályázati feltételeknek" - mondta Furulyás János, a Ferencváros elnöke. "Hétfőn a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Sporthivatal bírálja el a pályázati anyagot. Természetesen meghívottként a Ferencváros képviselői is részt vesznek az ülésen. Ha elfogadják a pályázó anyagát, akkor még ebben az évben rendeződik a klub anyagi helyzete, és természetesen a 238 millió forintos banki kölcsönt is visszafizeti a Ferencváros. A jelentkezőről egyelőre csak annyit árulhatok el, hogy magyar befektetőről van szó."

Az FTC Rt. nyáron azért vett fel kölcsönt, mert különben a labdarúgóliga nem engedte volna indulni az élvonalbeli bajnokságban. A hitelt eredetileg október végéig kellett volna visszafizetni, de akkor a bank egy hónap haladékot adott, amit később újabb egy hónappal megtoldott.

Az Üllői úti ingatlan vagyonkezelői jogának megszerzéséhez bizonyos minimális feltételeknek eleget kell tennie a jelentkezőnek, így például a Ferencvárost legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa illeti meg, melyért cserébe a klub lemond a még 11 évig érvényben lévő ingyenes használati jogáról. Emellett a befektetőnek vállalnia kell egy legalább 15 ezer férőhelyes futballstadion és egy birkózócsarnok felépítését is.