Vágólapra másolva!
A múlt héten kialakult a legjobb 16 mezőnye a Bajnokok Ligájában, így álomcsapatunk magját ennek megfelelően olyan focisták alkotják, akik a BL-ben nyújtottak kiemelkedőt. Persze, azért nem csak a nemzetközi porondon mutatott teljesítménnyel lehetett bekerülni a világválogatottba.
Oliver Kahn (német, Bayern München): A bajor együttes nem nagyon erőltette meg magát utolsó BL-csoportmeccsén az FC Bruges ellen, majd a hét végi bajnokin sem villogott az 1. FC Kaiserslautern ellenében, de utóbbit azért megnyerte, és így bebiztosította őszi bajnoki címét. Ehhez persze az is kellett, hogy Kahn kivédje Ervin Skela tizenegyesét.
Luke Young (angol, Charlton Athletic): A londoni gárda az utóbbi hetekben gyengén szerepelt, így a Sunderland AFC elleni győzelem a lehető legjobbkor jött. A diadal egyik fő letéteményese a jobbhátvéd Young volt, aki védőfeladata ellátása mellett rengeteget ment előre, és az első találatot az ő beadása előzte meg.Vincent Kompany (belga, RSC Anderlecht): A brüsszeli együttes egy majd két éve tartó negatív sorozatot szakított meg azzal, hogy a Bajnokok Ligájában idegenben legyőzte a Real Betist. A találkozó egyetlen gólját a középhátvéd Kompany érte el, aki érdekes módon a hét végi bajnokin is betalált.Luisao (brazil, Benfica): A lisszaboni együttes történelmi győzelmet aratott a BL-ben a Manchester United ellen, hiszen korábban sohasem sikerült megvernie a Vörös Ördögöket, és most ez a diadasl továbbjutást ért. A mérkőzés legjobbja a portugálok brazil középhátvédje, Luisao volt, aki áthatolhatatlan falat alkotott az angolok előtt.Jérémy Mathieu (francia, Toulouse FC): A toulouse-i együttes nagy reményekkel vágott neki az idénynek, de egyelőre a tabella hátsó felében szerénykedik, így a Troyes elleni győzelem a lehető legjobban jött a csapatnak. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy csak egy pontot szerez a gárda, de az utolsó percben a balhátvéd Mathieu találata győzelmet jelentett a TFC-nek.
Diomansy Kamara (francia, West Bromwich Albion): Gera Zoltán együttese hosszú hetek után elhagyta a kiesési zónát, köszönhetően a Manchester City elleni diadalnak. A találkozón a mezőny legjobbja a hazaiak francia focistája, Kamara volt, aki éppen Gera posztján, a középpálya jobb oldalán remekelt.Johan Micoud (francia, Werder Bremen): A brémaiak a múlt héten is folytatták elképesztő szereplésüket, a Werder két mérkőzésen kilenc gólt szerzett, ebből ötöt az Udinesének a BL-ben, négyet pedig a Kölnnek a bajnokságban. Micoud maga kétszer volt eredményes, de ezen kívül még négy gólpasszt is adott, tehát alaposan kivette a részét a győzelmekből.Patrick Vieira (francia, Juventus FC): A torinói gárda továbbra is megállíthatatlanul szerepel, a múlt héten a BL-ben és a bajnokságban is magabiztosan hozta a győzelmet. A Juve a Rapid Wiennek hármat, a Cagliarinak meg négyet rúgott, pedig Capello mester csak kevés játékost vetett be mindkét találkozón - Vieira azonban mind a két összecsapást végigjátszotta, mégpedig kiválóan.Stefano Fiore (olasz, Fiorentina): A firenzei együttes immár a második helyet foglalja el a tabellán, igaz, a violák a hét végén csak nagy nehézségek árán nyertek a Treviso ellen. A gólzsák Luca Toni még egy tizenegyest is kihagyott, de szerencséjére a középpályás Fiore a segítségére sietett, és az ő góljával a gárda megszerezte a három pontot.
Antonio Guayre (spanyol, Villarreal CF): A spanyol együttes fényesen bizonyítja, hogy az előző szezonban elért eredeményei nem kifutottak voltak. A Sárga Tengeralattjáró a BL-ben bejutott a legjobb 16 közé, és a bajnokságban is egyre jobban áll, a múlt héten pedig az a Guayre villogott, aki pedig korábban alig kapott játéklehetőséget - most a Lille-nek egy, a Real Sociedadnak pedig két gólt szerzett.Adriano (brazil, FC Internazionale): A milánói együttes számára a Rangers elleni BL-találkozó nem volt lényeges, annál inkább a hét végi, AC Milan elleni derbi, amit hatalmas küzdelemben sikerült is megnyerniük. Adriano ehhez két góllal és egy gólpasszal járult hozzá, ráadásul a skótok ellen is ő volt eredményes.