Vágólapra másolva!
A hétvégi 15. fordulóval félidejéhez érkezik a labdarúgó Borsodi Liga. Az őszi szezon zárómérkőzései előtt még három csapat - az Újpest, az FC Fehérvár és a DVSC-AVE Ásványvíz - reménykedhet abban, hogy az élen zárja az évet.

A listavezető Újpest FC a második helyezett FC Fehérvár vendége lesz vasárnap. A fővárosiak akkor maradnak az első helyen, ha nyernek, vagy döntetlent játszanak és a debreceniek nem nyernek Pápán. A székesfehérvári együttes csak győzelme esetén végez az élen, míg a hajdúságiak abban az esetben lesznek őszi bajnokok, ha mindhárom pontot begyűjtik, Székesfehérváron pedig döntetlen születik.

A fehérváriak hat hazai meccsükből ötöt megnyertek és csak egyszer játszottak döntetlent, a 13. fordulóban a Győrrel végeztek 2-2-re. Az újpestiek vendégként négyszer győztek, kétszer egy pontot szereztek és csak a Bp. Honvéd otthonában szenvedtek vereséget.

Az eddigi eredmények alapján a Debrecennek "kötelező" lenne nyernie Pápán: a címvédő egyedüliként a mezőnyből még nem kapott ki az idény során, a tabella utolsó helyét elfoglaló Pápa pedig az egyetlen csapat, amely még nem tudott nyerni.