Vágólapra másolva!
Szerdán az A, B, C és D csoport 6., utolsó fordulója után a nyolcaddöntő utolsó három helye is elkel a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Az A jelű kvartettben minden, míg a B-ben szinte az összes kérdés eldőlt. Előbbiben a Juventus és a Bayern München már továbbjutott - csak az nem tisztázott, melyik gárda végez az élen -, míg az FC Bruges harmadikként az UEFA-kupában folytathatja szereplését tavasszal.

Utóbbiban az Arsenal és az Ajax Amsterdam került a legjobb 16 közé - ebben a sorrendben -, a Thun és a Sparta Praha pedig éppen egymás ellen játszik a harmadik helyért. A cseheknek nyerniük kell, hogy megelőzzék svájci riválisukat.

A C csoportban a Barcelona kiemelkedett a mezőnyből, mögötte az Udinese és a Werder Bremen küzd a másik továbbjutó helyért. Az olaszok a várhatóan tartalékosan - Samuel Eto'o és az aranylabdás Ronaldinho nélkül - felálló katalán gárdát fogadják, s már egy pont is nyolcaddöntőt ér számukra.

Kudarc esetén csak akkor lépnek tovább, ha Torghelle Sándor csapata, a Panathinaikosz nem szenved vereséget a Werder vendégeként. A németek viszont akkor örülhetnek, ha nyernek, míg az Udinese kikap. Ha csupán döntetlent érnek el, akkor még az UEFA-kupáról is lemaradnak, mivel a görögöknek kedvezne az egymás elleni eredmény.

A D jelű kvartett a legkiegyensúlyozottabb, ugyanis még mind a négy együttes továbbjuthat, a győzelem a kvartett minden tagjának a legjobb 16 közé kerülést ér. A legkedvezőbb helyzetben a Lille-t vendégül látó Villarreal van, amelynek már döntetlen is elég a 16-ba kerüléshez.

Spanyolok egygólos vereség esetén is továbbléphetnek, de ehhez óriási szerencsére is szükségük lenne, mivel akkor másik találkozón döntetlenért kell izgulniuk, s a gólkülönbség döntene a Manchester United és a Sárga tengeralattjáró között. A franciák esetleges sikerükön kívül akkor is örülhetnek, ha mindkét mérkőzésen döntetlen születik.

A Vörös Ördögöknek is elég lehet az "iksz" a Benfica otthonában, ehhez azonban a Villarrealnak mindhárom pontot be kell gyűjtenie a Lille ellen, vagy a franciáknak kell legalább két góllal felülmúlniuk a spanyolokat. A jelenleg csoportutolsó portugálok kizárólag győzelemmel juthatnak tovább, de azzal biztosan ott lennének a legjobb 16 között.