Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága ötmillió forintra büntette az Újpesti TE labdarúgócsapatát szurkolóinak a november 26-i MTK elleni bajnokin tanúsított rasszista magatartásáért.

A másfél héttel ezelőtti összecsapáson a vendég drukkerek a kezdeti sportszerű buzdítást követően rendszeresen antiszemita rigmusokkal zavarták meg az összecsapást, többek között a következőket skandálták: "mocskos zsidók" és "vár a gázkamra".

A mérkőzés kapcsán a fegyelmi bizottság az újpesti klub mellett a házigazda MTK-t a következő bajnoki meccsén rendezői létszámának 15 fős növelésére kötelezte, míg Sápi Csaba játékvezetőt március elsejéig eltiltotta a bíráskodástól, mert elmulasztotta figyelmeztetni a rasszista szólamokat skandáló szurkolókat.

Az fb, amelynek határozatai ellen lehetőség van fellebbezésre, úgy határozott, megkéri az MLSZ-t, hogy az újpestiek által befizetendő összeget a rasszizmus elleni küzdelemre fordítsa.

A bizottság ülésén a múlt hét keddi Budapesti Honvéd-MTK mérkőzés hosszabbításában kiállított Schultz Leventét egy mérkőzésre tiltotta el, csakúgy, mint a Debrecen másodedzőjét, Herczeg Andrást, akit a Ferencváros elleni, november 27-i bajnokin küldtek el a kispadtól.