Vágólapra másolva!
Egy hazai és egy vendéggyőzelmet hozott a Bundesliga két vasárnapi találkozója, a Mainz 5-1-re legázolta a Wolfsburgot, a Hertha pedig fordítani tudott a Leverkusen ellen, és hét év után nyert a gyógyszergyáriak otthonában.

Leverkusenben a hazaiak kerültek előnybe, Berbatov hosszú góltalansági sorozatot zárt le egy 20 méterről elengedett, és a jobb sarokban kikötő lökettel. A szünet után aztán magára talált Marcelinho, és vele együtt a Hertha, a brazil karmester egy szöglet utáni kontrából Bastürköt találta meg, aki egykori csapatát szomorítva Butt kapus alatt gurított a hálóba.

Hat perccel később imsét hézagos volt a hazai védelem, és ismét büntetett a berlini alakulat, Pantelic tálalt Marcelinho elé, aki egy csellel elküldte Juant, majd kis toporgás után a gyengébb, azaz a jobb lábával csavart a kapu bal oldalába. A hátralévő időben ment előre a Leverkusen, de jól zárt a Hertha védelme, így '98 óta először hozták el a három pontot a fővárosiak a BayArenából.

A másik találkozó jóval simább volt, egy gyors gólváltást követően már csak a Mainz volt a pályán, és végül 5-1-es vereséget mért a Wolfsburgra.

Bundesliga, 15. forduló:
Bayer Leverkusen - Hertha BSC 1-2 (1-0)
gól: Berbatov (20.), illetve Bastürk (58.), Marcelinho (64.)

Mainz - Wolfsburg 5-1 (3-1)
gól: Thurk (2., 11-esből, 77.), Auer (36.), Ruman (45+1.), Zidan (51.), illetve Klimovicz (3.)
piros lap: Ckitisvili (61., Wolfsburg)