Vágólapra másolva!
Szerdán három csapat juthat tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköréből, ehhez nyerni kell a Bayern Münchennek, az Arsenalnak és a Barcelonának. Torghelle Sándor a Panathinaikosz színeiben éppen a katalánok otthonában, a Nou Campban léphet pályára, míg Korsós György és a Rapid Wien Brugesben teszi tiszteletét.

Az A jelű kvartettből a Bayern München kerülhet a legjobb 16 közé a negyedik forduló után. Ehhez több pontot kell gyűjtenie, mint a jelenleg harmadik FC Bruges-nek, de nem ígérkezik könnyűnek a feladat, hiszen a bajorok a Juventushoz látogatnak.

A statisztika az olaszok mellett szól: a Juve zsinórban hat hazai meccsén nem kapott gólt (utoljára a 2003-2004-es évadban Walter Pandiani volt eredményes a Stadio delle Alpiban), míg a Bayern a BL-ben az utolsó 16 idegenbeli fellépésén mindössze két sikert könyvelhetett el.

A belga gárda a vélhetően Korsós Györggyel felálló Rapid Wient fogadja, s a találkozó minden bizonnyal az UEFA Kupa-szereplést érő harmadik hely megszerzése szempontjából lesz fontos.

A B csoportban hasonló a képlet: az Arsenalnak több pontot kell szereznie a Sparta Praha ellen, mint az Ajaxot vendégül látó Thunnak, s máris kezdhet készülni a nyolcaddöntőre.

A következő négyesből az FC Barcelona biztosíthatja be továbbjutását, amennyiben legyőzi Torghelle Sándor csapatát, a Panathinaikoszt, s az Udinese legalább egy pontot szerez a Werder Bremen otthonában.

A Panathinaikosz helyzete nem egyszerű: a klub korábbi nyolc spanyolországi fellépésén még sohasem nyert, a Barcelona viszont kilenc találkozó óta veretlen a Nou Campban, s 24 szerzett gól mellett mindössze ötször zördült meg hálója.

A D csoportban még biztosan nem dőlnek el a lényegi kérdések, hiszen az éllovas Manchester Unitedet és a sereghajtó Lille-t mindössze három pont választja el egymástól.

(MTI) / [origo]