Vágólapra másolva!
A sereghajtó Treviso döntetlent játszott a Chievo otthonában, s ezzel a 6. fordulóban megszerezte első pontját az olasz labdarúgó-bajnokságban. Az Udinese legyőzte a Laziót, köszönhetően többek között a szerződését aláíró, így a csapatba visszakerülő Vincenzo Iaquintának.

Duplán is csatát nyert az Udinese labdarúgócsapata, amely azzal, hogy kizárta keretéből Vincenzo Iaquintát végül rábírta a csatárt arra, hogy aláírja a klub által kínált szerződést. A játékos ráadásul győzelemre is vezette a gárdát a szombati, Lazio elleni bajnokin...

"Közvetlenül a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után édesapám javaslatára úgy döntöttem, elfogadom az Udinese ajánlatát. Mindenki elégedett, én is az vagyok" - nyilatkozta a csatár, aki 2010-ig kötelezte el magát jelenlegi klubjánál.

Természetesen azonnal a kezdőcsapatba jelölte a csatárt Serse Cosmi vezetőedző, s a gól nélküli első játékrészt követően Iaquinta meghálálta a bizalmat. Az 51. percben a vele szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt bevágta Peruzzi hálójába (1-0).

A győzelmet a csereként pályára lépő Di Natale, illetve Candela biztoította be a 80. és a 93. percben (3-0).

eredmény, Serie A, 6. forduló
Chievo - Treviso 0-0

Udinese - Lazio 3-0 (0-0)
gól:
Iaquinta (52., büntetőből), Di Natale (80.), Candela (93.)

Serie A: az első játszik a másodikkal/sport/focivilag/20050930topligak.html?pIdx=2