Vágólapra másolva!
Az első fokon szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt 30 ezer svájci frankra büntetett CSZKA Szófia labdarúgócsapata amatőr videofelvétellel szeretné bizonyítani, hogy az FC Liverpool színes bőrű csatára, Djibril Cissé provokálta a hazai nézőket a két együttes augusztus 10-ei, a vendégek 3-1-es győzelmével zárult szófiai Bajnokok Ligája-selejtezőjén.

"Jelentkezett az egyik szurkolónk, hogy videóra vette, amint a liverpooli játékos szándékosan hergelte a közönséget. A klub elítéli a rasszizmus minden formáját, viszont tény, hogy Cissé provokatívan lépett fel" - mondta a bolgár gárda sajtófelelőse, hozzátéve: fellebbeznek az európai szövetség (UEFA) bírsága ellen.

A címvédő angolok sikerével végződött szófiai találkozón a hazai közönség többször is fajüldöző megnyilvánulásokkal sértegette az első gólt szerző Cissét, aki az incidens után megszólalt:

"A második félidőben kezdődött el a majomhuhogás, először éltem át ilyet. Sajnos sok meccsen akad néhány hülye néző, velük szemben játékosként tehetetlen az ember. Nem tudom, hogy az UEFA el tud-e érni valamit ebben a kérdésben, hiszen a probléma végső megoldása a nevelésben rejlik. Egy biztos: engem egy rasszista sem tud megfélemlíteni."

A párharcot végül 3-2-es összesítéssel a Liverpool nyerte, és jutott fel a BL 32-es főtáblájára. A csapat azóta - pénteken - megnyerte az európai Szuperkupát, miután hosszabbítást követően 3-1-re verte az UEFA-kupa-győztes orosz CSZKA Moszkvát.

* * *

Néhány órán belül az összes jegy elkelt az október 18-án sorra kerülő Bayern München-Juventus BL-csoportmérkőzésre. A német és az olasz bajnok találkozóját így telt ház, 66 ezer néző előtt rendezik meg. A Bayern másik két hazai BL-meccsére - a belga FC Bruges (szeptember 27.) és Korsós György csapata, az osztrák Rapid Wien (november 22.) ellenire - még lehet belépőt kapni.