Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I negyedik fordulójában hazai pályán gálázott az Újpest, amely 5-1-re verte a Pécs csapatát. Szintén otthon tartotta a három pontot az MTK és a Zalaegerszeg, a fővárosi kék-fehérek a Tatabánya, a Zala megyeiek az FTC ellen győztek egygólos különbséggel, László Csaba fiai négy meccsen mindössze egy pontot gyűjtöttek. A Videoton az FTC és a Honvéd után újabb pesti csapatot leckéztetett meg, és 3-0-val távozott a Fáy utcából, Pápán élvezetes meccsen remizett a Lombard és a Honvéd.

Borsodi Liga, 4. forduló:
Újpest FC - Pécsi MFC 5-1 (3-0)
Szusza Ferenc-stadion, 4000 néző
v.: Fábián
Újpest FC: Vlaszák - Kőhalmi (Kiss, 83.), Böjte, Vaskó, Tóth B. - Vituska (Freud, 76.), Erős K., Sándor (Feczesin, 63.), Tóth N. - Rajczi, Kovács Z.
Pécsi MFC: Herbert - Schindler, Dienes, Szabados, Szekeres Zs. - Sipos J. (Andorka, 76.), Pavicevic, Balaskó, Sipos N. (Bajusz, 65.) - Kalina, Horváth Gy. (Szögedi, 65.)
gól: Rajczi (25., 38., 70.), Kovács Z. (35., 62.), illetve Balaskó (55., 11-esből)
sárga lap: Kőhalmi (52.), Vaskó (58.), illetve Pavicevic (59.)

25. perc: Tóth N. szerzett labdát a hazai 16-os előterében, majd tökéletesen ugratta ki Rajczit, aki 10 méterről a kapuson keresztül a hálóba pofozta a labdát (1-0).

35. perc: Tóth N. jobb oldali szögletére a rövid saroknál Kovács Z. érkezett, és 5 méterről nagy erővel a kapu közepébe fejelt (2-0).

38. perc: Sándor okosan centerezett Kovács Z. elé, aki 16 méterről a bal kapufát találta telibe. A kipattanó éppen Rajczi elé került, aki egy átvételt követően a jobb alsó sarokba passzolt (3-0).

55. perc: Vaskó feleslegesen lerántotta a 16-oson belül Horváthot: a megítélt büntetőt Balaskó magabiztosan a bal felső sarokba lőtte (3-1).

56-57. perc: Balaskó futott el a jobb szélen, középre adását elnézte a védelem, így a bal oldalon érkező Sipos N. egy az egyben próbálkozhatott, de csúnyán fölé lőtt. A következő támadásból már az Újpest került ziccerbe: Rajczi lefutotta védőjét, majd egy kicsit hosszan tolta meg a labdát, de utolérte és 3 méterről a jobb kapufára passzolt.

62. perc: Tóth N. óriási passzal indította Kovács Z.-t, aki egyedül törhetett kapura, majd 12 méterről Herbert lábai között a hálóba passzolt (4-1).

70. perc: Tóth B. ívelt az ötös előterébe a bal oldalról, de a pécsi védők - és Herbert is - csak szemmel követték a labdát, így Rajczi teljesen zavartalanul 4 méterről bólinthatott a kapuba (5-1).

Jól kezdett a hazai csapat, de ez nem zavarta a pécsieket és több veszélyes támadást is vezettek. Az Újpest az első negyed órában nem tudott a kapu elé kerülni, de Rajczi végül megtörte a jeget egy szerencsés találattal, majd a hazaiak már szünetig elhúztak.

A második félidőt elejét megnyomta a Pécs, és egy büntetőből szépíteni is tudott, de Kovács Zoltán újabb találata - amelynek előkészítője a három gólpasszt jegyző Tóth Norbert volt - szertefoszlotta a vendégek pontszerzési álmait. A vendégek játéka teljesen szétesett, így az utolsó húsz perc inkább egy gálamérkőzésre hasonlított. A közönség végül a városban zajló szombati felvonulásra utalva az "Újpest parádé" rigmust kezdte skandálni.