Vágólapra másolva!
A svájci Massimo Busacca vezeti szerdán 20.30-tól a Puskás Ferenc-stadionban a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz- Manchester United labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést, a selejtező harmadik fordulójának visszavágóját.

A dvsc.hu szerint a 36 éves svájci bíró rutinosnak számít a nemzetközi porondon, hét éve tagja a FIFA keretének. Az olasz származású játékvezető legutóbb a Bajnokok Ligájában többek között a Porto-Chelsea, a Werder Bremen-Anderlecht, valamint a CSZKA Moszkva-Paris St. German mérkőzéseken működött közre. Busacca segítője Francesco Buragina és Stéphane Cuhat lesz.

A Debrecen egyik kulcsemberét vesztette el a Hajduk Split elleni első mérkőzésen, amikor Ronald Habi keresztszalag-szakadást szenvedett, a horvát középpályás túl van a műtéten, és Szerbia-Montenegróban kezdi majd a rehabilitációt. Habi, aki magyar állampolgárságért folyamodott és Lothar Matthäus is számítana rá a válogatottban, fél év kihagyásra kényszerül a sérülés miatt.

A hajdúságiak kedden délelőtt indulnak Budapestre, és este 6 órától gyakorolnak a Puskás-stadionban. A Manchester United kedden 14 óra körül érkezik a ferihegyi repülőtérre, majd 19.30-tól edz a mérkőzés helyszínén.

[origo] / (MTI)