Vágólapra másolva!
Meglehetősen zsúfolt volt a program a múlt héten a futballkedvelők számára, hiszen a rengeteg barátságos bajnoki mérkőzés után a hét végén folytatódtak a küzdelmek a legtöbb európai bajnokságban. Négy focista így is csak a válogatottban nyújtott teljesítménye alapján került be csapatunkba, akadtak, akik csak a klubjukban remekeltek, de hárman mindkét fronton remekül helytálltak álomcsapatunkból.
Sztanko Piplica (bosnyák, Energie Cottbus): A németeknél a hét végén kupafordulót rendeztek, és a párviadalok többsége simán dőlt el a magasabb osztályban szereplő együttes javára. A cottbusiak viszont csak nehezen bírtak a Rot-Weiss Essennel, és végül tizenegyesekkel mentek tovább, a büntetőpárbaj során pedig Piplica hőssé vált, hiszen az utolsó körben előbb kivédett egy tizenegyest, majd maga értékesítette a mindent eldöntő pontrúgást.
Cédric Varrault (francia, OGC Nice): A nizzai együttes a várakozásnak megfelelően a középmezőnyben szerepel a Ligue 1-ben, és a hét végén a bajnokságban remekül rajtoló FC Nantes ellen szerzett pontot a gárda. A mérkőzés legjobbja a hazaiak jobbhátvédje, Varrault volt, aki nem csak védőfeladatát látta el remekül, hanem rengeteget tört előre.Claudio Cacapa (brazil, Olympique Lyon): A francia címvédő alaposan megszenvedett az újonc Nancy ellen hazai pályán, és sokáig úgy tűnt, hogy az OL nem tudja begyűjteni a három pontot. Az utolsó percben azonban jött a végig kiválóan futballozó középhátvéd, Cacapa, és a hálóba fejelte a labdát, megszerezve a győzelmet csapatának.Mihail Astafjevs (Lettország): A lettekre a 2004-es Eb-szereplés óta sokkal jobban figyel a világ futballközvéleménye, de ezzel együtt az oroszok elleni vb-selejtezőn mindenki a szbornaját tartotta esélyesebbnek. A végeredmény azonban 1-1 lett, és ebben nagy szerepe volt Astafjevsnek, aki nem csak, hogy sikeresen állította meg az orosz támadásokat, de gólt is szerzett.William Gallas (francia, Chelsea FC): A gall védőnek nincsen könnyű dolga, hiszen mind a válogatottban, mind klubjában nagy a konkurencia a számára, azonban a múlt héten Gallas mindkét fronton helytállt. A nemzeti tizenegyben balhátvédként szerepelve gólt is fejelt az elefántcsontpartiak ellen, a Chelsea-ben pedig immár a védelem közepén győztes csapat tagja volt az Arsenal elleni rangadón.
Jérome Leroy (francia, RC Lens): A lensi gárda a hét vége egyik szenzációját okozta azzal, hogy 7-0-ra verte a bajnokságban az Auxerre együttesét. Leroy ugyan nem talált be, de így is a mérkőzés legjobbja volt, a LEquipe-től például az elképesztően magas kilences osztályzatot kapta. A középpályás kilencven percen keresztül zakatolt, három gólpasszt is adott, és csapata motorja volt.Alexander Eremenko Jr. (Finnország): A finnek nem a legjobb előjelekkel készültek a Macedónia elleni vb-selejtezőre, hiszen pár hete történt edzőváltás a válogatott élén, de az északi gárda meglepően simán tudott nyerni idegenben is. Ez nagy részben Eremenkónak volt köszönhető, aki középpályás létére két gólt is szerzett.Andrea Pirlo (Olaszország): A talján bajnokság csak a jövő hét végén kezdődik, éppen ezért sok olasz drukker tartott az írek elleni barátságos válogatott meccstől, de a squadra azzurra, amely az AC Milanra épült, Dulinban is nyerni tudott. Pirlo ebből oroszlánrészt vállalt, hiszen szokásához híven rengetet dolgozott a középpályán, ráadásul ő szerezte csapata első gólját.Vicente (Spanyolország): A hispánok Uruguayt fogadták a hét közben barátságos válogatott mérkőzésen, és a találkozó a Valencia bal oldali középpályásának, Vicentének a jutalomjátékát hozta. Az előző szezonban sérüléssel bajlódó focista ellenállhatatlanul játszott, mindkét spanyol gólban benne volt (a másodikat ő szerezte), és ez mindenképpen bíztató a Valencia hívei számára.
Sören Larsen (dán, Schalke 04): A barátságos válogatott mérkőzések legnagyobb meglepetését a dán-angol találkozó hozta, ahol a hazaiak 4-1-re verték a briteket. Mind a négy dán találatot egy cserejátékos szerezte, a negyediket éppen Larsen, aki a hét végén a Schalke 04 színeiben további két gólt ért el a Német Kupában.Alexander Frei (svájci, Stade Rennes): A helvét futballista a szezon első heteiben nem nagyon villogott, a múlt héten viszont ismét megtalálta góllövő cipőjét. Előbb a nemzeti tizenegyben talált be, góllal járulva hozzá a norvégok elleni idegenbeli győzelemhez, majd klubjában is eredményes volt, és a Rennes így végre megszerezte első győzelmét a Ligue 1-ben.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.