Vágólapra másolva!
A címvédő Chelsea nyerte meg az angol labdarúgó-bajnokság második fordulójának londoni csúcsderbijét: a José Mourinho által dirigált hazaiak a legutóbbi idényben ezüstérmes Arsenalt 1-0-ra verték.

A slágermérkőzés egyetlen gólját - a 73. percben - Didier Drogba szerezte, akinek egy jobb oldali előreívelés után a térdén irányt változtatott, majd a hálóba gurult a labda. Az elefántcsontparti csatár a hajrában még növelhette volna a bajnokcsapat előnyét, de Lehmann hárította lövését, a potyagól miatt megszeppent Ágyúsok pedig már nem tudtak egyenlíteni.

A várakozásokkal ellentétben kevés helyzetet, ám annál nagyobb taktikai csatát hozott a találkozó, a minap Budapesten Crespo-nézőben járt Mourinho edző például egy órán belül kihasználta csapata mindhárom cserelehetőségét.

A két gárda augusztus 7-én a Szuperkupának számító Community Shield-találkozón csapott össze legutóbb, s akkor is a Kékek nyertek, Drogba két találatára Cesc Fabregas válaszolt.

Az első körben a Manchester United ellen hazai pályán 2-0-s vereségbe beleszaladó Everton vasárnap megszerezte első győzelmét: a tavaly negyedik helyen végzett együttes - amely a Villarrealtól elszenvedett egygólos liverpooli vereség után igen távol került a BL-főtáblától - Boltonban 1-0-ra diadalmaskodott.

A szombati, Sunderland elleni bajnoki mérkőzésen megsérült, így nem játszhat a BL-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján Steven Gerrard, az európai kupasorozatban idén aranyérmes FC Liverpool csapatkapitánya. A játékost az 55. percben le kellett cserélni, miután összecsapott Alan Stubbsszal, és a vádlijához kapott.

Az első meccsen a Liverpool 3-1-re nyert a CSZKA Szófia otthonában, így várhatóan Gerrard nélkül is kiharcolja majd a továbbjutást. A klasszis középpályás ugyanakkor várhatóan a CSZKA Moszkva elleni, pénteki monacói európai Szuperkupa-találkozón már szerepelhet az angol csapatban.

Premier League, 2. forduló:
Chelsea - Arsenal 1-0 (0-0)
Chelsea: Cech - Ferreira, Terry, Gallas, Del Horno - Robben (Essien, 58.), Makelele, Lampard, Duff - Gudjohnsen (Wright-Phillips, 58.), Crespo (Drogba, 45.).
Arsenal: Lehmann - Lauren, Senderos, Touré, Cole - Ljungberg (Van Persie, 26.), Fabregas (Flamini, 85.), Silva - Hleb, Pires - Henry.
gól: Drogba (73.)

Bolton Wanderers - Everton 0-1 (0-0)
gól: H. Bent (52.)

[origo] / (MTI)