Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 17.30-kor az argentin együttes ellen lép pályára a Puskás Ferenc-stadionban. Gera Zoltán csapatkapitány elszántan készül a találkozóra és bízik a jó eredmény elérésében, amelyet a javuló állapotú Böőr Zoltánnal a kezdőcsapatban, valamint Vincze Ottóval a védősorban érhet el Lothar Matthäus együttese. Már megtippelhető az argentinok összeállítása, mégpedig a keddi kétkapus tréning alapján, amelyen az "első csapat" Crespo és D'Alessandro góljával 2-1-re verte a Figueroa-találattal szépítő gárdát.

Gera Zoltán, a magyar válogatott csapatkapitánya elszántan, s nagy várakozásokkal tekint a találkozó elé. "Várom a mérkőzést, amely nehéznek ígérkezik, hiszen nagyon erős csapat lesz az ellenfelünk. De ezért adhat sokat mindannyiunknak ez a meccs, hiszen az ilyen tudású riválisoktól csak tanulni lehet. Számomra mindig különleges élményt jelentenek ezek a feladatok, hiszen mindig kiderül, milyen nagy még a lemaradásom. Remélem, hogy felvesszük a ritmust, s jó eredményt érünk el. Ami érdekes, legalábbis ezt tapasztalom, hogy a nagycsapatok játékosai sem futnak többet nálunk, csak éppen tökéletesen helyezkednek. Így teret és pozíciót is nyernek, miközben mi a legapróbb lehetőségekért is keményen harcolunk" - mondta a West Bromwich Albion kulcsembere a válogatott edzőtáborában.

Gera Zoltán vasárnap este a Puskás Ferenc-válogatott - Real Madrid jótékonysági gála idején érkezett meg Angliából, s elmondása szerint klubjának illetékesei nem bosszankodtak amiatt, hogy napokig nem lesz csapatával. "Ők is tudják, hogy milyen nagy megtiszteltetés a meghívás, a klub hírnevét is növeli. Úgy érzem, hogy harmonikus a West Brom és az MLSZ kapcsolata" - jegyezte meg a támadó.

A klasszis hosszasan beszélt klubcsapatáról, s úgy véli, hogy a múlt hétvégén kezdődött szezonban előreléphet Bryan Robson vezetőedző gárdája. "A keretünk erősödött, most már minden posztra van két közel azonos képességű játékosunk. Így nagyobb lesz a harc a csapatba kerülésért, s természetesen az én helyzetem is módosulhat. Egyáltalán nem lehetek biztos a helyemben, igaz, a nyitányon a kezdőcsapatban játszottam. De a folytatásban nem lazíthatok" - mondta Gera, aki 30 alkalommal erősítette a válogatottat, s kilenc gólt szerzett.

A közkedvelt futballista arról is beszélt, hogy a vártnál sokkal könnyebb volt a WBA nyári felkészülése. "Meglepődtem, mert csak a portugáliai edzőtáborozás során volt napi két edzésünk. De ez nem befolyásolja az erőállapotunkat, én nagyszerűen érzem magam."