Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd hazai pályán 3-1-re legyőzte a továbbra is pont nélkül álló Ferencvárost a labdarúgó Borsodi Liga második fordulójában.

Borsodi Liga, 2. forduló:
Budapest Honvéd - Ferencváros 3-1 (2-0)
Bozsik Stadion, 2500 néző
vezette: Bede
Honvéd: Tóth I. - Udvari, Dancs, Mészáros, Takács Z. - Lázár, Genito (Zana, 61.), Vadócz, Dobos (Bojtor, 77.), Kovács N. - Alves (Bozovic, 70.)
Ferencváros: Szűcs - Takács Á., Tímár, Keller, Csurka (Tőzsér, 46.) - Borbély, Lipcsei, Erős G. (Bartha, 78.), Laczkó (Bajevski, 55.) - Jovánczai, Csepregi
gól: Alves (9., 37., 60.), illetve Tímár (69.)
sárga lap: Dobos (14.), Takács Z. (29.), Bojtor (92.), illetve Keller (49.), Tőzsér (78.)

9. perc: Genito futott be egy elérhetetlennek tűnő labdát a jobb oldalon, majd középre adott és a remek ütemben érkező Alves 4 méterről a rövid sarokba bólintott (1-0).

21. perc: egy remek indítást követően Alves lépett ki, majd egy csellel lerázta Kellert, és ballal a jobb alsót vette célba, de néhány centivel mellé lőtt.

37. perc: Genito robogott el a jobb oldalon, majd hajszál pontosan ívelt a hosszú sarokra, ahol ismét a brazil Alves állt és kapu bal oldalába fejelt (2-0).

40. perc: Vadócz keveredett át a jobb oldalra, egyedül tört kapura, de inkább középre passzolt, és Alves éppen telibe lőtte Takácsot.

60. perc: Dobos a bal oldalról ívelt a hosszú sarok felé, és ismét Alves érkezett, aki egy újabb remek fejessel - ezúttal is a kapu bal oldalába - megszerezte harmadik gólját. Mesterhármas! (3-0).

69. perc: egy kapu előtti kavarodást követően az előrehúzódó Tímár elé került a labda, aki egy átvételt követően 8 méterről elegánsan a bal felső sarokba emelt (3-1).

László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője alaposan felforgatta kezdőcsapatát a múlt heti Fehérvár elleni 1-0-s vereséggel végződött összecsapáshoz képest, ám ez nem bizonyult jó döntésnek, a vendégek láthatóan elképzelés nélkül futballoztak, míg a hazai gárda rendkívül fegyelmezett, és helyenként látványos játékot mutatott be. Aldo Dolcetti egycsatáros játéka kedvezett a Honvédnak, hiszen a felfutó középpályások - főként Lázár és Genito - rendre zavarba hozták a ferencvárosi védőket. Ezzel a taktikával a félidőre, a brazil légiós, Alves fejeseivel kétgólos előnyre tett szert a kispesti együttes.

A második játékrészt a Ferencváros kezdte nagyobb lendülettel, de túlságosan is kitámadott a vendégcsapat, így Alves harmadik fejesével gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. A zöld-fehér alakulat erejéből csak egy becsületgólra tellett, így a Honvéd teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.