Vágólapra másolva!
Az újonc 1.FC Köln győzelemmel rajtolt a német labdarúgó-bajnokságban, miután 1-0-ra legyőzte hazai pályán a Mainzot. Tököli Attila a 67. percben állt be a Kölnbe, és ő harcolta ki a győztes gólt megelőző tizenegyest, a vendégeknél Bódog Tamás nem jutott szóhoz. A Hertha BSC Hannoverben döntetlenezett, Dárdai Pál az utolsó percekben lépett pályára. Szintén megosztozott a pontokon a Duisburg és a Stuttgart, illetve a Wolfsburg és a Dortmund, míg a Werder Bremen és a Hamburg fölényes sikerrel kezdte az idényt.

A Ligakupa döntőjében elvérző Stuttgart az újonc Duisburghoz látogatott, és már a negyedik percben megszerezte a vezetést Trapattoni csapata. Fernando Meira ívelte fel a labdát, amit a duisburgi védő elfejelt Tomasson elől, ám Soldo egyből Cacau elé stukkolt, aki 18 méterről a bal sarokba lőtt.

A kezdeti sokk után hamar magára talált a Duisburg, Hildebrandnak a 10. percben vetődve kellett védenie Kurth kísérlete után. Hausweiler bombájához nem tudott hozzáérni a VfB hálóőre, igaz, nem is volt rá szükség, mert elsüvített a léc fölött. A másik oldalon Kochnak is volt munkája, a hazai portás Hitzlsperger balos löketét paskolta ki.

A 31. percben aztán egyenlített a Duisburg: jobboldali beadás után Meira nem ugrott fel fejelni, Babbel pedig nem tudott felszabadítani, így Ahanfouf elé került a labda, aki a jobb alsót választotta. A második félidőben majdnem negyedórát kellett várni az első helyzetre, Cacau azonban jobbal az oldalhálót találta el.

Meissner fejesénél is közel volt a Stuttgart a második találathoz, de Koch nagy bravúrral kitornászta a labdát a jobb sarok elől. A 68. percben elvesztette gólszerzőjét a VfB, Cacau piros lapot kapott rosszütemű becsúszás miatt. A végén Koch biztosította a pontszerzést az újoncnak, amikor Streller, majd Gomez próbálkozását is lábbal hárította.

Egy másik feljutó sikeresebb rajtot vett, a Köln diadalához ráadásul Tököli Attila is hozzájárult, a magyar csatár ugyanis a 67. percben csereként lépett pályára, majd 20 perccel később büntetőt harcolt ki. A tizenegyest Schlicke értékesítette, ezzel a Bundesliga egyik alapítója begyűjtötte a három pontot.

A Werder Bremen és a Hamburg is győzött a nyitányon, a brémaiak a Bielefeldre szabtak méretes zakót, míg a HSV a Nürnberget intézte el Barbarez vezérletével. A Hertha mér két góllal is vezetett Hannoverben mégsem tudott nyerni, a Dortmund pedig csak egy percig örülhetett a hajrában, mert Hofland révén egyenlített a Wolfsburg, így a Farkasok és a sárga-feketék is megosztoztak a pontokon.

Bundesliga, 1. forduló:
MSV Duisburg - VfB Stuttgart 1-1 (1-1)
gól: Ahanfouf (31.), illetve Cacau (5.)
kiállítva: Cacau (68., Stuttgart)

1. FC Köln - FSV Mainz 05 1-0 (0-0)
gól: Schlicke (87., 11-esből)

Hamburger SV - 1. FC Nürnberg 3-0 (2-0)
gól: Mpenza (3.), Barbarez (45+1., 11-esből, 60.)

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 2-2 (1-0)
gól: Klimovicz (9.), Hofland (82.), illetve Smolarek (56.), Koller (81.)

Werder Bremen - Arminia Bielefeld 5-2 (3-2)
gól:
Klose (1., 82.), Klasnic (18., 84.), Baumann (36.), illetve Krupnikovic (12.), Zuma (31.)

Hannover 96 - Hertha BSC 2-2 (0-0)
gól:
Dabrowski (66.), Tarnat (87.), illetve Marcelinho (49., 11-esből), Wichniarek (54.)