Vágólapra másolva!
Zinédine Zidane, a Real Madrid világ- és Európa-bajnok labdarúgója több mint egyéves kihagyást követően visszatér a válogatottba.

Az aranylabdás futballista erről saját honlapján tájékoztatta a Francia Labdarúgó Szövetséget, amely meg is erősítette a hírt.

""Nagyon sokat kaptam Franciaországtól, most szükség van rám, hát visszaadhatok ebből egy keveset. Mindig a válogatott volt a legfontosabb dolog az életemben. A szövetségi kapitány több alkalommal is eljött Madridba és visszahívott. Most itt vagyok, és segítek" - mondta Zidane.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által háromszor is (1998, 2000, 2003) a világ legjobb játékosának választott klasszis legutóbb 2004. június 25-én a görögök elleni 1-0-ra elveszített Eb-negyeddöntőben húzta magára a nemzeti csapat 10-es számú mezét.

A 33 éves Zidane 93-szor lépett pályára a válogatottban, és 26-szor volt eredményes. Legemlékezetesebb mérkőzését az 1998-as világbajnoki döntőben játszotta, ahol a brazilok elleni 3-0-s siker alkalmával kétszer is eredményes volt, de a 2002-es Bajnokok Ligája fináléjában is - a Bayer Leverkusen ellen - egy pazar győztes találattal írta be magát a futballtörténelembe.

Szintén a visszatérés mellett döntött Claude Makelele, a Chelsea 32 éves középpályása, aki - korábbi realos csapattársához hasonlóan - a hellének elleni fiaskót követően fejezte be ideiglenesen a nemzeti csapatban való szereplést.

"Rendkívül boldog vagyok a döntésük miatt, hiszen két olyan labdarúgóról van szó, akik klubcsapataikban kiemelkednek a mezőnyből" - nyilatkozta Raymond Domenech, szövetségi kapitány.

Zidane és Makelele augusztus 17-én Elefántcsontpart ellen játszhat újra a Raymond Domenech által vezényelt francia válogatottban.