Vágólapra másolva!
A Bundesliga előző szezonjában sokáig úgy tűnt, hogy az aranyéremért folytatott versenyfutás az utolsó pillanatig izgalmas lehet, azonban a hajrában a Bayern München képtelen volt hibázni, ellentétben az FC Schalkéval, így aztán a bajorok nagy fölénnyel végeztek az élen. A mostani bajnokság előtt a fő kérdés szokás szerint az a németeknél, hogy képes lesz-e megszorítani valamelyik klub a münchenieket - előzetesen úgy tűnik, hogy Felix Magath csapatának csak saját maga lehet az ellenfele.

A 2004-es, trófea nélküli idény után a Bayern visszaszerezte trónját a német labdarúgásban: a Felix Magath által irányított együttes nem csak a bajnokságot, hanem a Német Kupát is elhódította, pedig sokan azt gondolták, hogy az autoriter szakvezető kudarcot vall az FC Hollywoodnak becézett klubnál.

Magath azonban maga is változott egy kicsit a stuttgarti idők óta, és a klub vezetősége is maximálisan megbízott benne, aminek eredménye az lett, hogy a müncheniek egy kisebb megingástól eltekintve végig magabiztosan szerepeltek, és gond nélkül végeztek az élen.

Márpedig az előző évhez képest a klub játékosállománya tovább erősödött, annak ellenére is, hogy a vezetés egyáltalán nem költött sokat új focisták megvételére.

A távozott Robert Kovac helyére leigazolták a Werder Bremen francia középhátvédjét, Valérien Ismaelt, akinek vételára nyolcmillió eurót kóstált, de ő volt az egyetlen labdarúgó, akiért pénzt adtak ki a müncheniek.

Az iráni Ali Karimi, akit tavaly Ázsia legjobb focistájának választottak meg, ingyen érkezett, míg Philipp Lahm kölcsönben szerepelt a VfB Stuttgartnál, ahol anno Magath faragott belőle válogatott játékost.

Kovac mellett még Torsten Frings távozását lehet a vérveszteségek közé sorolni, de a középpályás az előző idény második felére már kiszorult a kezdők közül, nem csoda, hogy Magath elengedte őt - ráadásul az érte kapott ötmillió euró a Vahid Haszemjanért bezsebelt 1,2 millióval együtt majdnem, hogy nullszaldósra hozta ki a mérleget.

Sokak szerint a Bayern esetében csak az a kérdés, hogy a müncheniek melyik sorozatra koncentrálnak majd jobban: a Bajnokok Ligájára vagy a Bundesligára - mert ha az utóbbi élvez prioritást, akkor a szakértők szerint szinte lehetetlen lesz elvenni a bajoroktól a salátástálat.